x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun NEGOCIERI / Bush speră într-un acord strategic cu Irakul

NEGOCIERI / Bush speră într-un acord strategic cu Irakul

11 Iun 2008   •   00:00
NEGOCIERI / Bush speră într-un acord strategic cu Irakul

13:55 • Preşedintele american George W. Bush a declarat, astăzi, că nu regretă răsturnarea de la putere a lui Saddam Hussein în urma invaziei pe care a ordonat-o în martie 2003.

Preşedintele american George W. Bush a declarat, astăzi, că nu regretă răsturnarea de la putere a lui Saddam Hussein în urma invaziei pe care a ordonat-o în martie 2003.


TRUPE ÎN IRAK. „Nu regret absolut deloc. Răsturnarea de la putere a lui Saddam Hussein a făcut lumea mai sigură”, a spus el la Meseberg, după discuţiile cu cancelarul Angela Merkel. „În funcţia mea, nu se poate da înapoi”, a subliniat Bush. Preşedintele american a preconizat că Washingtonul şi Bagdadul vor ajunge la un acord strategic asupra menţinerii de trupe americane în Irak. „Cred că vom ajunge la un acord strategic cu Irakul. Există multe declaraţii contradictorii în sistemul lor politic şi în al nostru”, a precizat Bush. Rezoluţia ONU, care fixează prezenţa trupelor americane în Irak, expiră la sfârşitul lui 2008. Irakul şi Statele Unite negociază un nou acord foarte controversat cu Bagdadul.

×
Subiecte în articol: magazin