x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Nu din gura, ci din carte..." - Argint deschide o scrisoare către Tăriceanu

"Nu din gura, ci din carte..." - Argint deschide o scrisoare către Tăriceanu

de Jurnalul National    |    13 Noi 2007   •   00:00
 "Nu din gura, ci din carte..." - Argint deschide o scrisoare către Tăriceanu

Inceputul unei frumoase prietenii...
"După 30 de ani, m-am simţit din nou măndru că sunt cetăţean al Romăniei şi onoarea pe care mi-aţi făcut-o străngăndu-mi măna, dumneavoastră şi domnului ministru de Esterne vor rămăne amintiri foarte frumoase in inima mea."
... sfărşeşte prin renunţarea la cetăţenia romănă



Liderul romilor din Italia Costică Argint i-a adresat premierului Călin Popescu Tăriceanu o scrisoare deschisă in care ii mulţumeşte pentru intălnirea de la Roma, işi cere scuze pentru necazurile pe care i le-a provocat şi il anunţă că in viitorul apropiat va renunţa la cetăţenia romănă.

De asemenea, liderul rom ii povesteşte lui Tăriceanu in scrisoare cum a strigat in faţa ambasadei Romăniei "Hoţii! Hoţii!" "cănd domnul Băsescu a fost suspendat in cel mai urăt mod de o clică de parlamentari".

"Diplomaţii noştri minunaţi au chemat poliţia de stat! Le-am spus de ce scandez şi ce mi s-a intămplat şi cum au intenţia să manevreze votul in favoarea lor. Şi au plecat aşa cum au venit. Domnul să mă ierte, dar bine sună «la aşa popor, aşa politicieni»", ii scrie Argint premierului.

El exprimă mulţumirile sale premierului Tăriceanu pentru amabilitatea de a-i permite să prezinte delegaţiei Guvernului de la Bucureşti problemele cu care se confruntă comunitatea pe care o reprezintă in calitate de preşedinte al Asociaţiei Refugiaţilor Politici Rromi şi Romăni in Italia.

"După 30 de ani, m-am simţit din nou măndru că sunt cetăţean al Romăniei şi onoarea pe care mi-aţi făcut-o străngăndu-mi măna, dumneavoastră şi domnului ministru de Esterne vor rămăne amintiri foarte frumoase in inima mea", scrie Argint.

Il asigură pe premier că numai "ambiţiile electorale care se apropie" au făcut ca adversarii politici ai acestuia "să se folosească de acest prilej prezentăndu-l mai rău ca pe un act de trădare ".

Argint ii dă asigurări premierului că el nu este "căutat internaţional ci numai pe teritoriul naţional", pentru fapte penale pe care nu le-a comis.

Costică Argint povesteşte că este plecat din Romănia in anul 1989 luna iunie, tocmai pentru abuzurile comise impotriva sa şi pe care nu le mai suporta.

"Ani grei de inchisoare. Doi ani şi unsprezece luni cu lanţuri la picioare. Chinuit cum numai Dumnezeu şi sufletul meu ştie pentru că astea erau «recomandările» scrise pe dosarul meu de penitenciar de faimosul Tudor Stănică, vicedirector al cercetărilor penale romăne, care era conducătorul hoardei de criminali Carlacovschi, Cocean, Matei ce iţi spuneau «noi te omorăm nu te batem, nu ai cui reclama pentru că de la noi e cerul» (făceau referire la faptul că erau ofiţeri ai Direcţiei Generale Cercetări Penale) persoane care au omorăt oameni nevinovaţi şi azi au pensii mari (ca să nu sufere de foame) şi nimeni nu-i mai face infractori", ii scrie Argint premierului.

El ii precizează lui Tăriceanu că nu a fost simpatizant al politicii interne şi externe a acestuia.

"Insă am cunoscut doi miniştri pe care ii voi purta in minte toată viaţa mea pentru gestul frumos pe care l-au făcut in ceea ce mă priveşte pe mine şi asociaţia pe care o conduc", spune Costică Argint.

El ii scrie şefului Executivului că nu l-ar mira dacă "politicienii" Romăniei ar reproşa statului italian faptul că i-au acordat azil politic in schimbul unor interese materiale, "confundănd Italia cu Romănia, care are frumoasa clasificare de ce-a mai coruptă ţară din Europa".

"Mie imi place competiţia şi sunt bucuros cănd cel mai bun căştigă. Insă urăsc pe cei slabi care profită de orice circumstanţă şi caută loviturile nepermise, numai de dragul de a căştiga", ii explică Argint premierului.

De asemenea, el il anunţă că in viitorul apropiat va depune cerere de retragere a cetăţeniei romăne, "pentru că intr-o ţară unde se manifestă atăta intoleranţă şi ură vizavi de ţigani e imposibil să fii reconsiderat şi chiar cu toate insistenţele Consiliului European rromii vor fi mereu in pericol şi discriminaţi in Romănia".
Â
Â

"Se pare că sunt singurul "infractor" cu care Guvernul se intălneşte"Â

Â
Liderul romilor reproşează jurnaliştilor romăni că au rezervat două zile exclusiv intălnirii sale din Italia cu delegaţia romănă condusă de Călin Popescu Tăriceanu, "ca şi cum in Romănia totul era rezolvat şi rămăsese numai cazul Argint".

"Se pare că eu sunt unicul «infractor» rămas in Romănia cu care guvernul se intălneşte", susţine Argint intr-o scrisoare deschisă către presă, remisă agenţiei MEDIAFAX.

"Nu voi intra in polemică cu voi (stimaţi ziarişti) ştiut fiind faptul că sunteţi o putere in stat iar voi creaţi sau distrugeţi oameni după cum primiţi «sfaturi»", mai scrie Argint in mesajul adresat jurnaliştilor romăni, adăugănd că aceştia trăiesc "intr-o ţară plină de mizerie" şi că incearcă să deturneze atenţia de la "adevăratele probleme ale Romăniei" vorbind despre intălnirea sa cu Guvernul.

El neagă că este "căutat internaţional" şi că a violat, tălhărit , furat sau falsificat.

Liderul romilor din Italia spune că ii aşteaptă pe ziarişti "24 din 24" pentru a vorbi cu el.
Â
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: tariceanu magazin argint