x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O chinezoaică şi-a omorât fiica de 5 ani pentru că nu a memorat o poezie

O chinezoaică şi-a omorât fiica de 5 ani pentru că nu a memorat o poezie

20 Oct 2010   •   00:00

După ce iniţial fusese condamnată la trei ani de închisoare, pentru că şi-a omorât fiica în vârstă de cinci ani pentru că aceasta nu reuşea să memoreze o poezie, o chinezoaică a beneficiat de clemenţa unei alte instanţe, care suspendat pedeapsa, criminala fiind pusă în libertate sub supraveghere timp de cinci ani.

Mamă a încă doi copii, Tan Hongying şi-a omorât fiica în bătaie în luna martie a acestui an, după ce, în cadrul unui exerciţiu obişnuit pentru elevii chinezi, a forţat-o să memoreze o poezie tradiţională, din vremea dinastiei Tang.

Enervată de modul greoi în care fata reuşea să asimileze poezia, conform propriilor mărturisiri, mama a luat-o la bătaie, lovind-o de mai multe ori în cap. Fata a murit în cursul zilei următoare.

În cursul zilei de marţi, ucigaşa a fost condamnată la 3 ani de închisoare de un tribunal din provincia Zhejiang, decizie asupra căreia a intervenit o altă instanţă, condamnarea, şi aşa extrem de uşoară, fiind suspendată.

Conform AFP, agenţia care a relatat ştirea, elevii din China sunt supuşi unei presiune intense pentru un  reuşi la scoală in pregatirea pentru examene decisive.

×
Subiecte în articol: lumea