x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun O nouă ediţie a jocul "Monopoly" are inclus şi Aeroportul "Henri Coandă"

O nouă ediţie a jocul "Monopoly" are inclus şi Aeroportul "Henri Coandă"

09 Oct 2015   •   17:22
O nouă ediţie a jocul "Monopoly" are inclus şi Aeroportul "Henri Coandă"

Ediţia celebrului joc "Monopoly" -"Here & Now", care include şi o reprezentare a Aeroportului "Henri Coandă" din Capitală, a fost lansată recent, la nivel mondial, informează un comunicat transmis AGERPRES.

O ilustraţie a aeroportului de lângă Bucureşti a fost inclusă în jocul Monopoly, ediţia "Here & Now", în urma unei campanii mondiale de votare organizate în perioada 13 februarie - 4 martie.

Provocarea lansată de Hasbro - firma creatoare şi distribuitoare a jocului Monopoly - a strâns atunci mai mult de 4 milioane de voturi venite din partea fanilor din întreaga lume. Astfel, oameni din 182 de ţări au intrat în joc şi au votat unul dintre cele 80 de oraşe înscrise în competiţie. Lima şi Hong Kong au fost oraşele cu cel mai mare număr de voturi, în timp ce Bucureştiul s-a situat pe locul 21 în topul celor mai apreciate oraşe din lume.

"Competiţia a fost dificilă, iar faptul că am concurat cu oraşe populare şi ţări mult mai mari decât România ne face să fim extrem de mândri de românii care s-au implicat în campania de votare. Ei au reuşit să menţină Bucureştiul în Top 10 cele mai votate oraşe din lume timp de două săptămâni şi, la finalul competiţiei, să păstreze un loc pe tabla de joc Monopoly 'Here & Now' şi pentru România", a declarat Larisa Popescu, brand manager Hasbro, citată în comunicatul transmis presei.

Aeroportul "Henri Coandă" înlocuieşte una dintre cele patru gări prezente pe tabla de joc "Monopoly" şi are drept "vecini" ilustraţii ale unor edificii din Hong Kong, New York, Londra, Moscova, Tokyo sau Sidney, se mai arată în comunicat.

În această nouă ediţie "Monopoly", odată ajunşi pe spaţiul dedicat unui aeroport, jucătorii pot călători spre orice destinaţie de pe tabla de joc, iar cartonaşele din Cufărul Comunităţii au fost înlocuite de cartonaşele "Here & Now", care vin cu noi provocări.

De-a lungul timpului, jocul "Monopoly" s-a făcut remarcat prin ediţiile speciale pe care le-a lansat. Cea mai scumpă versiune a acestui joc a fost creată pentru a sărbători un bijutier faimos din San Francisco, Sidney Mobell. Respectivul joc valora două milioane de dolari, având o tablă de joc din aur de 23 de karate şi zaruri bătute cu diamante. De asemenea, în 1978, a fost realizată şi o versiune din ciocolată a jocului "Monopoly", vândută contra sumei de 600 de dolari.

În anul 2015, jocul a avut o ediţie aniversară, "Monopoly 80", care a reunit elemente definitorii ale celor opt decade de existenţă.

×