x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Omagiu cântat în chineză pentru Mao Zedong. Interpret, Raul Castro

Omagiu cântat în chineză pentru Mao Zedong. Interpret, Raul Castro

de Ovidiu Ciutescu    |    19 Noi 2008   •   00:00

Preşedintele cubanez Raul Castro a interpretat marţi, în faţa omologului său chinez Hu Jintao, un fragment dintr-un cântec chinezesc care îl omagiază pe Mao Zedong, în cadrul unei întâlniri cu studenţii chinezi dintr-o suburbie a capitalei Havana, relatează AFP, citat de Mediafax.



Raul Castro, în vârstă de 77 de ani, a declarat în faţa celor aproximativ 300 de studenţi chinezi că a învăţat acest cântec în urmă cu 55 de ani, la un congres internaţional al tinerilor comunişti care a avut loc Austria. "L-am învăţat când eram student ca voi, când eram tânăr ca voi şi continuu să fiu", a precizat fratele şi succesorul lui Fidel Castro, aflat la conducerea statului comunist cubanez. După această întâlnire, cei doi preşedinţi s-au deplasat la Palatul Revoluţiei din capitală, pentru a demara negocierile în urma cărora se vor semna o serie de acorduri bilaterale.

Hu Jintao, care desfăşoară a doua sa vizită în Cuba din 2004, a fost ulterior primit de liderul Fidel Castro, în vârstă de 82 de ani. "El Lider Maximo" al revoluţiei din 1959 a renunţat din iulie 2006 la atribuţiile prezidenţiale din cauza stării sale de sănătate, dar continuă să exercite o influenţă asupra evoluţiei politicii cubaneze. China este, după Venezuela, al doilea partener comercial al Cubei. Relaţiile între cele două ţări "înfrăţite" s-au consolidat în urma destrămării, în 1991, a URSS, care era principalul furnizor de fonduri al regimului de la Havana.

×
Subiecte în articol: lumea