x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Operatiunea Barbarossa s-a mutat in Baleare

Operatiunea Barbarossa s-a mutat in Baleare

de Pompiliu Kostas Radulescu    |    25 Iun 2007   •   00:00
Operatiunea Barbarossa s-a mutat in Baleare

In Palma de Mallorca de mai bine de trei decenii a doua limbă „oficială" pare a fi devenit germana, datorită afluxului masiv de turişti din locomotiva Europei (cel puţin aşa zic nemţii!).

In Palma de Mallorca de mai bine de trei decenii a doua limbă „oficială" pare a fi devenit germana, datorită afluxului masiv de turişti din locomotiva Europei (cel puţin aşa zic nemţii!).

CIRC FĂRĂ PĂINE. Dar vara asta care şi peste noi a dat năpraznic, le aduce şi surprize fanilor de bere şi Weißwurst - in timpul liber, iar de Arbeit (care nu mai "macht frei" de mult) de luni pănă sămbătă inclusiv. Una, made in Germany, e emisiunea lui Thomas Gottschalk "Wetten, daß…?" ("Punem pariu că...?"), a postului ZDF care şi-a făcut ieri, ca de 8 ani incoace, debutul in sezon pe plajele comunităţii autonome Insulele Baleare. Marketing, ban-la-ban-trage etc, avănd in vedere că neamţu’ dornic de nisip in sandale pe la opt şi-un sfert, cind se-ngănă ziua cu noaptea, a dat de la 50 la 200 de euro pe-un bilet. După buget… Şi să tot fi fost niscai mii. Pentru restul de unşpe milioane şi jumătate care s-au prelins pe sticla televizorului a fost un pic mai... gratis.

CABINETUL ROŞU. A doua surpriză este recenta victorie a socialiştilor in cursa pentru fotoliul primăriei din mica insulă Mallorca. Mică-mică, da’ e-a noastră şi-ncă cea mai mare din arhipelag (ca piticu’ sovietic, care-i cel mai mare pitic din lume!), o să zică primăriţa. Un fel de Videanu a lor, da’ mai vioaie! Că de anul trecut şi pănă acum au răsărit nu mai puţin de 15 hoteluri prin toată insula. Dom’ tov primar, am onoarea să raportez că s-au impuţinat gropile in Bucureşti! S-au mai unit alea vechi intre ele... Iar dacă te dai peste cap cu maşina, nu-i bai! Iţi dă el marmură pentru cavou!

Pină una-alta, insă, nisipul aşteaptă gălbior miresici in luna de miere (ce precede inevitabil viaţa de pelin) şi ginerei invioraţi in bărbăţia lor de abundenţa plajelor pentru nuduşti! Invazia germană de anul ăsta are acum, deci, un scop precis. Decăt cu şenilele-n zăpadă, mai bine cu şlapii in nisip! S-o dăm de duşcă bruderschaft!

×
Subiecte în articol: magazin