x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parcul dinozaurilor

Parcul dinozaurilor

11 Apr 2008   •   00:00
Parcul dinozaurilor

În luna mai se va deschide în nordul Germaniei un parc tematic dedicat dinozaurilor. Peste 100 de replici de reptile din diverse specii, în mărime naturală, vor fi expuse în Dino-Park din Bobbin (Insula Ruegen din Marea Baltică). În imaginea de faţă, doi angajaţi amplasează la locul său un triceraptor.

În luna mai se va deschide în nordul Germaniei un parc tematic dedicat dinozaurilor. Peste 100 de replici de reptile din diverse specii, în mărime naturală, vor fi expuse în Dino-Park din Bobbin (Insula Ruegen din Marea Baltică). În imaginea de faţă, doi angajaţi amplasează la locul său un triceraptor.

 

 

 

“Delicatesă” - Cafea din caca de pisică

Pe piaţă a apărut cea mai scumpă cafea din lume: 324 de lire sterline kilogramul. Considerată o adevărată delicatesă în domeniu, cafeaua este extrasă din... excremente de zibetă. Mai exact, fructele îngurgitate de acest mamifer din Africa (asemănător pisicii) trec prin procesul digestiv, sunt extrase din excremente, urmînd apoi procesul tehnologic de preparare a cafelei, informează Daily Telegraph. Cafeaua a fost creată de expertul David Cooper şi pusă în vînzare la supermarketul Peter Jones din Londra. Cooper a ţinut să informeze clienţii că “boabele de zibetă” sunt spălate foarte bine.

 

 

 

150 de ani - Big Ben, favoritul englezilor

Big Ben, celebrul orologiu din turnul Palatului Westminster, care a împlinit ieri 150 de ani, este monumentul preferat al britanicilor, potrivit rezultatelor unui sondaj publicat de AFP. Ceasul, care cîntăreşte 13 tone, a fost realizat la 10 aprilie 1858, însă abia la un an după a fost plasat în turnul Palatului Westminster. Numele vine de la creatorul său, Benjamin Hall, a cărui corpolenţă i-a adus porecla de “Big Ben” (“marele Ben”). Printre monumentele preferate ale britanicilor se mai numără Parlamentul britanic, Palatul Buckingham, marea roată “London Eye”, situl Stonehenge, turnul Blackpool şi castelul Edinburgh.

 

 

 

Africa de Sud - A săpat sub casă pentru o comoară

Un bărbat din Africa de Sud a săpat o groapă de patru metri adîncime sub propria casă, după ce un “spirit” i-a spus că acolo sunt foarte mulţi bani, relatează Rompres. Isaac Setsipane (45 de ani) susţine că şi soţia, în vîrstă de 28 de ani, a avut acelaşi vis. Sud-africanul a consultat şi un specialist în spiritism, care l-a sfătuit să facă întocmai ce i-a spus spiritul. Bărbatul încă nu a dat de bani, dar continuă să sape, chiar dacă a ajuns la pînza de apă freatică.

 

 

 

Indonezia - Lacăte la fuste şi pantaloni

Saloanele de masaj dintr-un oraş indonezian le cer angajatelor să-şi pună lacăte la fuste şi pantaloni, pentru a face clar faptul că sexul nu face parte din ofertă, relatează Rompres. Politica saloanelor de masaj a fost însă dur criticată de Ministerul pentru drepturile femeilor din Indonezia, ţară unde aceste saloane sînt deseori folosite ca faţadă pentru prostituţie. “Nu este calea potrivită pentru prevenirea promiscuităţii. Ea insultă femeile, ca şi cum numai ele ar fi de vină”, a declarat ministrul pentru drepturile femeilor, dna Meutia Swasono. Practica lacătelor a devenit una răspîndită la saloanele de masaj din staţiunea turistică Batu, de pe Insula Java.

×
Subiecte în articol: magazin