x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Parerea mea

Parerea mea

17 Mar 2005   •   00:00
CARICATURA

(C)RAMPE

Gara pentru boi

"Vorba lu’ Dinescu" e atunci cand umbla nen’tu Dinescu pe la oameni incantati ca marele om de presa, de spirit si de... aaa... orice altceva, a pasit in ograda lor bicisnica, a dat chiar mana cu ei, asa bicisnici cum sunt, si tot asa. Cred ca si eu as incepe sa tremur de emotie ca nenea Dinescu mi-a atins vecinatatea.

M-am gandit de multe ori ca un om care apare constant la televizor, un om pe care oamenii bicisnici il recunosc pe strada sau in restaurant, sau la coada la paine are o aura deformata. Mie unuia, oamenii care apar constant la televizor si pe care mi se-ntampla sa-i vad in circumstante obisnuite, mi se par diformi. Daca, de exemplu, m-as intalni cu Marioara Murarescu, nu mi-as putea-o imagina altfel decat ea calare pe un cal alb care alearga pe campii avand la urechi un MP3 portabil cu aceeasi melodie - genericul de la emisiunea ei.

Daca as da nas in nas cu Dinescu, mi l-as imagina cu niste maini uriase care te prind in ele si care te strang pana-ti iese sosu’ din tine, in acelasi timp gesticuland pasional, cu tine in mainile lui prin aer. Recunosc sincer ca perspectiva ma terifiaza si n-as vrea sa-mi calce ograda bicisnica.

L-am vazut intr-o emisiune cam pe final, cand se interesa de icoanele care plang. Preoti, calugari si alti slujitori ai Bisericii il priveau cu respect si ii raspundeau la intrebari cu o promptitudine care-i facea sa para niste scolari neexperimentati. In acelasi timp, cu tot respectul, dar aveam senzatia ca nen’tu Dinescu era cu capu’. Langa o icoana despre care un pustnic spunea ca a plans cam patru litri de mir, Dinescu intreaba ca un pusti neavenit care vrea sa para mistocar: "Cum se explica aceasta hemoragie?"; cu alte cuvinte, "noi suntem foarte misto, noi facem glume bune, ia uite ce gaselnite verbale avem noi si cum le potrivim noi in cele mai neasteptate situatii, si ce cool suna cuvantul «hemoragie» langa o icoana a Maicii Domnului!".

Ma gandesc ca poate omul a vrut sa fie haios. Poate a vrut sa-i faca sa sa rada pa bicisnicii din fata televizorului. Poate a vrut sa se dea mare pe langa Maica Domnului! Remarcabila a fost interventia lu’ Dinescu putin mai incolo in emisiune, atunci cand, dupa ce afla ca icoanele au plans fie cu mir, fie cu sange, Dinescu izbucneste din nou, in felul lui proletar cu care ne-a obisnuit deja, intr-un nou acces de dragalasenie: "Parinte, sa nu-mi spuneti c-a plans si cu coniac". Ce gluma buna, sa-mi trag bicepsi!

CASUTA POSTALA
Anna Slobodzian. Serialul dumneavoastra preferat, "Ciocolata cu piper", de la Acasa TV, s-a mutat sambata, cand este difuzat de la ora 21:30. Serialul este departe de a se fi terminat. Aceasta mutare s-a produs datorita faptului ca, pe acel tronson orar, de regula, se difuza emisiunea Mihaelei Tatu, care, ca tot omul, a fost in vacanta. Cat priveste dorinta dumneavoastra (ca noi sa mutam inapoi serialul), vrem sa va aducem la cunostinta faptul ca nu noi suntem in masura sa operam modificari in grilele programelor tv. Asa cum puteti citi pe banda din cadrul paginilor de programe, redactia nu isi poate asuma responsabilitatea pentru modificarile operate de televiziuni.

Alecu Andreescu (Ploiesti). Emisiunea "Geniali" dedicata lui Florin Piersic a avut deja o reluare. Ne pare rau ca ati pierdut atat prima difuzare, cat si reluarea superproductiei de la Antena 1. Singura solutie pentru a vedea emisiunea este sa va interesati printre cunostinte, poate a fost careva care a inregistrat-o. Pentru a nu pati acest lucru si a doua oara, va recomandam sa va uitati in aceasta vineri, de la ora 18:00, la editia "Geniali" dedicata marelui fotbalist Gica Hagi.

Adriana Popa (Bucuresti). Doamna draga, asa cum i-am spus si cititoarei noastre Anna Slobodzian, noi, Suplimentul TV al Jurnalului National, nu putem interveni in "bucataria" televiziunilor. Noi nu putem decat sa transmitem mai departe, respectiv la posturile in cauza, reclamatiile/dorintele dumneavoastra. Daca postul Cartoon Network a luat decizia sa fie dublate desenele difuzate, acest lucru nu s-a intamplat peste noapte. Cei din conducerea acestui post au ajuns la aceasta decizie in urma unor lungi dezbateri si au luat in calcul profilul telespectatorilor lor: copii care fie nu stiu inca sa citeasca, fie nu cunosc limba engleza.

In continuare ne puteti adresa intrebari la: Piata Presei Libere nr. 1, corp D, etaj 8, Jurnalul National, cod 013701, Sector 1, Bucuresti sau pe adresa de e-mail suplimenttv@jurnalul.ro

RautaCIZME
Cel mai tare eveniment al saptamanii trecute a fost, fara doar si poate, zapada din Ghencea - civil sau militar. Desi in Bucuresti ninsoarea incepuse de ceva vreme, reporterii de la TVR au ramas descoperiti in fata pasului la offside facut de vremea care o luase razna. Timp de doua ore, TVR 1 a reusit sa faca o transmisiune directa cu... nimic. Faze de la meciul Steaua - Valencia, intrerupte cu sincroane cu operatori infrigurati, un interviu cu un fost arbitru care compara vremea de afara cu alegerile anticipate, un alt interviu cu un suporter al formatiei Villarreal si, in fine, bulversarile repetate ale Andai Banu privitoare la partida cu Espanol (si nu cu Real Madrid) au umplut cu succes transmisiunea directa. In Radio exista o lege: daca nu ai ce spune, atunci te abtii. In TVR se pare ca functioneaza regula: daca n-ai treaba, iti faci: poate-poate n-or sa bage telespectatorii de seama.

Pro TV a avut o initiativa mishto: le-a dat extemporal unor liceeni, cu acordul profesorilor, pentru a vedea din ce se "inspira". Concluzia? Din site-urile cu referate. Intr-un avant muncitoresc, demn de Catalin Radu Tanase intr-un rol gen 007, reporterul si-a permis luxul de a gandi liber si de a spune ca "Pe Internet exista peste 150.000 de site-uri cu referate in limba romana". Unul la primarie, unul la scoala de fete...

Tare de tot reclama aia la vopsea alba... Aia cu tipul care se apuca sa dea cu trafaletul si brusc se trezeste aberand in limba lui Gothe: "Naturlich Liebe". Problema e fata. Cat de tampita poti sa fii sa te apuci sa gatesti cand masculul da la bidinea? Si mai ales, in final, cand intreaba de ce nu mai fredoneaza manele si a trecut pe "Critica ratiunii pure", ii zice Nucule sau Mucule? Asa, sa stim si noi.
×
Subiecte în articol: dinescu