x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Paul cel Mare

Paul cel Mare

de Alex Revenco    |    05 Mai 2006   •   00:00
Paul cel Mare
MUZICA
Cu 1,47 miliarde $, e cel mai bogat om din rock

Sunday Times a publicat lista celor mai bogate staruri din muzica rock, primele pozitii fiind ocupate de "rockerii dinozauri", cum i-a numit prestigioasa publicatie britanica. Daca McCartney (63 de ani) este lider detasat, ocupantii locurilor urmatoare sunt departajati de cateva milioane sau zeci de milioane. Astfel, pe locul doi (la egalitate) sunt Mick Jagger (62) si Elton John (59) - cu 365 milioane $, urmati de Tom Jones (65) si Sting (54) - ambii cu cate 329. Apoi este chitaristul de la Rolling Stones, Keith Richards (62), cu 320, si mai la distanta, dar tot la egalitate, Eric Clapton (61) si Phil Collins (55) - cu cate 240. Fost baterist la Beatles, Ringo Starr are 222 de milioane si e urmat de David Bowie (59) cu 213, Rod Stewart (61) cu 178 si alti doi componenti Rolling Stones, Charlie Watts (65) - 151 milioane si Ronnie Wood (58) - 124. Dintre muzicienii din tanara generatie, Chris Martin (29 de ani) si colegii sai de la Coldplay au strans cate 44 de milioane fiecare, pentru ca discul lor a fost, anul trecut, cel mai bine vandut album din lume.

TOP 10
  • 1. Paul McCartney 1,47 mld
  • 2. Mick Jagger 365 mil
  • 3. Elton John 365 mil
  • 4. Tom Jones 329 mil
  • 5. Sting 329 mil
  • 6. Keith Richards 320 mil
  • 7. Eric Clapton 240 mil
  • 8. Phil Collins 240 mil
  • 9. Ringo Starr 222 mil
  • 10. Charlie Watts 151 mil
  • Discuri pentru PLAYER

    Jewel

    GOODBYE ALICE IN WONDERLAND a iesit pe piata internationala la data de 2 mai si este un album folk-rock si folk-pop, asa cum ne-a obisnuit interpreta americana. Cele 13 piese ale discului au fost inregistrate cu producatorul Rob Cavallo, apreciat pentru rezultatele obtinute cu Green Day. La peste 30 de ani, frumoasa Jewel considera ca "intr-o cariera marcata de suisuri si coborasuri, nu ma simt nici sus, nici jos, sunt eu insami. Iar cand te maturizezi nu inseamna neaparat ca trebuie sa renunti la visuri."

    Def Leppard

    YEAH! este noul album creat ca un tribut adus celor care au fost "eroii" britanicilor, care le-au influentat decisiv cariera. Este vorba despre grupuri care au stralucit in anii ’60 si ’70, precum: Kinks, Badfinger, T. Rex, David Bowie, Sweet, Roxy Music, Mott the Hoople, Free, Faces si Thin Lizzy. "Sunt formatiile care ne-au incantat adolescenta, si nu numai atat, sunt idolii nostri carora le datoram faptul ca am ajuns si noi muzicieni", a spus Joe Elliott, solistul vocal de la Def Leppard.

    Dixie Chicks

    TAKING THE LONG WAY e primul disc compus 100% de cele care alcatuiesc cel mai bine vandut grup feminin din lume. Are 14 piese, a fost produs de faimosul Rick Rubin (Red Hot Chili Peppers si multi altii) si este inspirat de clasicii muzicii rock americane: Eagles, Tom Petty and the Heartbreakers, Mamas and the Papas. "Acest album (care va aparea la 23 mai, la Sony) reprezinta cautarile noastre pentru a gasi un echilibru in diferitele aspecte ale vietilor noastre", a spus Emily Robinson.

    Bruce Springsteen

    WE SHALL OVERCOME: THE SEEGER SESSIONS il prezinta pe "The Boss" dand o interpretare personala celor 13 piese (la care se adauga 2 bonus tracks) compuse de legendarul Pete Seeger, considerat un "far al muzicii folk americane". Albumul a aparut (la 25 aprilie in SUA) sub forma de DualDisc, cu CD-ul audio pe o fata si DVD pe cealalta. "Iubesc enorm tot ce inseamna radacinile muzicii americane si de aceea am inregistrat acest disc cu dragoste" (Springsteen).
    ×