x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Paul McCartney cere oamenilor să devină vegetarieni pentru a combate încălzirea globală

Paul McCartney cere oamenilor să devină vegetarieni pentru a combate încălzirea globală

de Jurnalul National    |    21 Apr 2008   •   00:00

Paul McCartney, fostul membru al trupei Beatles, a cerut oamenilor să adopte vegetarianismul pentru a combate încălzirea globală şi s-a arătat surprins de faptul că acest stil de viaţă nu este promovat de mai multe grupuri ecologice

Paul McCartney, fostul membru al trupei Beatles, a cerut oamenilor să adopte vegetarianismul pentru a combate încălzirea globală şi s-a arătat surprins de faptul că acest stil de viaţă nu este promovat de mai multe grupuri ecologice, informează Mediafax. Într-un interviu acordat grupului de apărare a drepturilor animalelor People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), McCartney a declarat că industria mondială de prelucrare a cărnii este unul dintre factorii care contribuie major la încălzirea globală. "Cea mai mare schimbare pe care ar putea să o facă cineva în ceea ce priveşte stilul de viaţă ar fi să devină vegetarian", a spus McCartney, care a trecut de multă vreme la vegetarianism, concept pe care îl promovează intens. "Insist ca toată lumea să se gîndească să facă acest simplu pas pentru a ajuta mediul nostru preţios şi a-l salva pentru copiii de mîine", a adăugat acesta. McCartney spune că terenurile şi apa utilizate de industria cărnii contribuie foarte mult la schimbările climatice şi se plînge că grupurile de protecţia a mediului nu fac din vegetarianism o prioritate. Un raport pe 2006 emis de Naţiunile Unite a scos la iveală faptul că gazele emise de cirezile de vaci contribuie mai mult la încălzirea globală decît transportul.

 

Club de striptease, binecuvîntat de un preot

Un preot din Rusia a binecuvîntat un club de striptease, după ce a fost păcălit de patronii localului că este vorba de o şcoală de balet, relatează Rompres. Părintele Nikolai a aruncat cu apă sfinţită în clubul Studio 74, din oraşul Ceilabinsk, fără să ştie că binecuvîntează un loc unde femeile se dezbracă pentru bani. Unul dintre patronii clubului de striptease a declarat că după binecuvîntare, atmosfera din local a devenit una mult mai bună, iar numărul clienţilor a crescut considerabil.

 

Revenire miraculoasă, prin munţi şi deşert, pentru un cîine pierdut la 130km de casă

Un cîine care s-a rătăcit şi şi-a pierdut stăpînul în timpul unei călătorii de vacanţă a reuşit să se întoarcă acasă după ce a străbătut o distanţă de aproape 130 de kilometri, trecînd prin deşertul din Nevada, SUA, şi peste două lanţuri muntoase. Moon, un husky siberian, s-a reîntors acasă după o săptămînă de la dispariţie, uimindu-şi stăpînul, Doug Dashiell, care crezuse că l-a pierdut definitiv, informează Rompres. Cîinele, în vîrstă de doi ani, s-a prezentat acasă teafăr şi nevătămat, singura problemă fiind aceea că mirosea foarte urît din cauza unui sconcs care l-a 'sprayat' pe drum. 'L-am mai pierdut de cîteva ori pînă acum, dar la distanţe mici de casă. Acum însă nu mă mai aşteptam să se întoarcă. Nu mi-a venit să cred cînd l-am revăzut', a declarat Doug Dashiell.

 

Aleargă 3.000km prin Europa, cu o remorcă în spate

Poliţiştii germani au fost şocaţi cînd au văzut un bărbat alergînd pe marginea unei autostrăzi intens circulate, trăgînd după el o mică remorcă pe trei roţi. Şi mai mare a fost surprinderea atunci cînd au aflat că e vorba de un polonez care doreşte să facă, alergînd, o călătorie de 3.000 de kilometri prin lume, informează Rompres. Poliţia din Coburg - notează Reuters - a fost alertată de şoferii care l-au văzut pe polonez alergînd pe marginea şoselei. 'Uimirea poliţiştilor care l-au oprit s-a transformat repede în admiraţie', se precizează în raportul poliţiei germane. După ce l-au chestionat, poliţiştii au descoperit că alergătorul este un polonez foarte religios, aflat într-un pelerinaj prin Europa, cu destinaţia finală Portugalia. Înăuntrul mini-remorcii, folosită şi pe post de bivuac, bărbatul de 35 de ani căra cele necesare pentru călătorie. După inspectarea remorcii, poliţiştii au considerat că polonezul poate fi considerat 'vehicul', lăsîndu-l să-şi continue călătoria pe autostradă.

 

Bungee jumping cu prezervative

Un australian amator de senzaţii tari a făcut bungee jumping de la o înălţime de 30 de metri, folosind o coardă elastică... din prezervative. Carl Dionisio a executat neobişnuita săritură la Wavehouse, pentru a avea parte de 'senzaţia virgină pe care o au persoanele aflate la primul salt, informează Rompres. Este pentru prima oară cînd o coardă făcută din prezervative este folosită la bungee jumping. La realizarea sa au fost utilizate 18.500 de prezervative, întreg procesul durînd patru luni. 'A fost dificil, întrucît prezervativele sunt alunecoase şi e foarte greu să le înnozi', a declarat Dionisio, în vîrstă de 37 de ani.

×
Subiecte în articol: magazin