x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Piraţii somalezi, inamic oficial pentru marina rusă

Piraţii somalezi, inamic oficial pentru marina rusă

de Ovidiu Ciutescu    |    20 Noi 2008   •   00:00

Rusia devine prima armată care se implică total în lupta cu piraţii. Marina militară va trimite alte nave de război pentru a patrula în apele din apropierea Somaliei, cu scopul de a lupta împotriva pirateriei, a declarat comandantul-şef al Marinei ruse pentru rian.ru.



"După Cutezătorul, alte nave ale Marinei ruse se vor îndrepta spre regiune. Acest lucru este necesar având în vedere situaţia existentă în vecinătatea Cornului Africii şi în golful Aden, unde piraţii somalezi şi-au sporit considerabil activitatea ", a precizat amiralul Vladimir Visoţki, făcând referire la o navă trimisă în zonă în septembrie. Potrivit datelor furnizate de Biroul Maritim Internaţional (BMI), 94 de nave au fost atacate, în cursul acestui an, de piraţi somalezi în Oceanul Indian şi în golful Aden, indicând un fenomen în creştere.

La 15 noiembrie, un vas petrolier saudit, care transporta două milioane de barili de petrol, a fost capturat de piraţi somalezi, iformează Mediafax. Guvernele statelor din Africa de Est nu acţionează eficient împotriva acestui fenomen şi nu au trupe ale poliţiei care să patruleze pe litoral. În septembrie, Rusia a trimis în această regiune nava Cutezătorul, care are aproximativ 200 de membri ai echipajului, după ce piraţii capturaseră un cargou ucrainean ce transporta tancuri şi care avea la bordul său marinari ruşi.

×
Subiecte în articol: lumea