x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Platformele sînt laputere!

Platformele sînt laputere!

de Oana-Maria Baltoc    |    20 Iun 2008   •   00:00

Vara asta privim lumea de la înălţime
Linia generală în moda acestui an este dată în primul rînd de abundenţa culorilor tari. Regulă care se menţine şi în zona încălţămintei.



Vara asta privim lumea de la înălţime
Linia generală în moda acestui an este dată în primul rînd de abundenţa culorilor tari. Regulă care se menţine şi în zona încălţămintei. Designerul Mihai Albu le recomandă doamnelor şi domnişoarelor care îşi doresc să fie încălţate după ultima fiţă să-şi cumpere urgent o pereche de platforme colorate, asta dacă nu au aflat pînă acum că... “anul acesta se poartă foarte mult platformele şi sandalele cu talpa plată, dar înalte, aşa încît diferenţa de cădere să fie de 8-9 cm, iar cu totul pot ajunge pînă la 12 cm. Sînt destul de comode, sînt la modă, chiar dacă fiind atît de înalte unele femei pot întîmpina dificultăţi în timpul mersului”. Ei, dar ce mai contează eventualele probleme locomotorii cînd eşti norocoasa posesoare a unor picioare uniform bronzate aşezate într-o pereche de săndăluţe după care se vor întoarce atît privirile femeilor, cît şi ale bărbaţilor?

TOCUL GROS. Cît despre tocuri, Mihai Albu vă sfătuieşte să le alegeţi pe cele masive. “Tocurile sunt îngroşate, baretele late, urcate uşor pe picior, iar culorile extrem de vii: galben, mov, lila, ciclam. De asemenea, se pot purta şi combinaţiile de culori, roz cu verde sau galben cu mov, dar şi degradeurile, de la ciclam pînă la roz sau nuanţele de mov. Platformele pot fi purtate şi seara, la ţinute elegante, numai că în acest caz apar anumite elemente, cum ar fi barete mai fine, monturi de pietre semipreţioase, paiete sau cristale, detalii care pot ţine loc şi de bijuterii.”

Piele lăcuită

În această vară se poartă foarte mult şi lacul sau pielea lăcuită, despre care designerul spune că pot fi abordate în orice moment al zilei, nu doar la ocazii speciale. “Puteţi purta încălţăminte din lac fie că este vorba de lac viu colorat sau de tonuri mai sobre. Doamnele cu gusturi ceva mai clasice trebuie să fie conştiente de faptul că atîta vreme cît urmează structura de bază, adică tocul îngroşat şi platforma, pot opta şi pentru culori mai cuminţi: gri sau bej.”

NEWS

ITALIA. În perioada 21-25 iunie, are loc la Milano săptămîna modei pentru bărbaţi. Şi-au anunţat prezenţa mărci importante, precum: Getano Navarra, Versace, Sergio Rossi, Roccobarocco Uomo, Gianfranco Ferre’, Roberto Cavalli, Emporio Armani, Prada, Massimo Alba, Diesel, Giorgio Armani.

COLUMBIA. Designerul columbian Adriana Arango a hotărît să-şi prezinte noua colecţie, intitulată “Besame” (Sărută-mă), în faţa soldaţilor. Astfel, privirile militarilor ce aparţin Brigadei a patra a armatei columbiene, situaţi în Medellin (Antioquia), au fost atrase de frumoasele modele care defilau în costume de baie foarte provocatoare.

INDIA. La Mumbai a avut loc, săptămîna trecută, o prezentare de modă aparţinînd creatorului indian Abdul Halder. Defilarea, mai puţin obişnuită întrucît promovează ridicarea nivelului de trai al femeilor-gunoier din India, a fost un preview al unui eveniment (Mission Sanitation Fashion Fiesta 2008) ce se va desfăşura în luna iulie la sediul din New York al Organizaţiei Naţiunilor Unite. (Adriana V. Păduraru)

×
Subiecte în articol: life & style