x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun PNL - Remaniere şi consultări cu partidele politice

PNL - Remaniere şi consultări cu partidele politice

de Jurnalul National    |    26 Noi 2007   •   00:00

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu ar putea propune, in şedinţa de luni a Biroului Politic Central al partidului, iniţierea unor consultări cu partidele politice, pentru crearea unei majorităţi parlamentare, au declarat surse liberale.

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu ar putea propune, in şedinţa de luni a Biroului Politic Central al partidului, iniţierea unor consultări cu partidele politice, pentru crearea unei majorităţi parlamentare, au declarat surse liberale.

"Premierul intenţionează să propună colegilor de partid iniţierea unor consultări cu partidele politice, in vederea unei majorităţi parlamentare", au afirmat sursele citate.

O parte a conducerii PNL, printre care vicepreşedinţii Crin Antonescu şi Norica Nicolai, vor propune, luni seara, in şedinţa BPC, o discuţie despre remanierea Cabinetului Tăriceanu, printre cei vizaţi fiind Adrian Cioroianu, Tudor Chiuariu sau Cristian David, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse PNL.

Nemulţumirea "aripii dure" din PNL faţă de activitatea şi "notorietatea" miniştrilor de Externe, Justiţie şi Interne este mai veche, campania electorală pentru europarlamentare şi sprijinul declarat al premierul Tăriceanu pentru aceştia impiedicănd pănă in prezent o dezbatere in partid pe această temă.

Deşi cazul Cioroianu a mai fost temă de discuţie intr-una din şedinţele conducerii liberale, nemulţumirea unor membri ai BPC s-a accentuat cu fiecare ieşire publică a şefului diplomaţiei.

Chiar in seara alegerilor pentru PE, după anunţarea rezultatelor, unul dintre vicepreşedinţii liberali spunea că, fără gafele lui Cioroianu, PNL ar fi avut două-trei procente in plus.

In ceea ce-l priveşte pe Chiuariu, "aripa dură" a PNL, pe lăngă faptul că il cataloghează ca fiind "omul lui Relu Fenechiu", ii reproşează acestuia că a adus prejudicii de imagine PNL, prin implicarea in unele scandaluri gen Ţuluş.

Ministrului de Interne, Crisitian David, ii este reproşat faptul că vizibilitatea şi notorietatea sa "se apropie de zero", in condiţiile in care deţine un portofoliu de anvergură şi cu "potenţial", etalon fiind fostul ministru Vasile Blaga.

De asemenea, este posibil să fie ridicată şi problema sprijinului pe care Guvernul il are in Parlament, chiar in timpul campaniei electorale unul dintre miniştri - Paul Păcuraru - clamănd posibilitatea unei apropieri de PSD, ca soluţie pentru rămănerea la Palatul Victoria.

  • MediafaxÂ

×
Subiecte în articol: magazin pnl