x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Polar expres

Polar expres

09 Dec 2005   •   00:00
Polar expres
FILM
Nu conteaza unde merge trenul, ci sa decizi sa te urci in el. In Luna Cadourilor, un film pe masura: Polar Expres. Aventurile animate ale unui pusti, o poveste deja clasica, sunt acum pe casete video si DVD.

MIRACOLE. Eroul nostru (voce Tom Hanks) nu crede in Mos Craciun si nici in miracole. Dar in ajunul Craciunului se intampla un lucru extraordinar. La usa casei sale apare, ca prin miracol, un tren, "Polar Express", iar conductorul (voce tot Tom Hanks) il invita inauntru. Aventura care va incepe va intrece orice imaginatie.

POVESTE. De mai bine de 20 de ani, familiile din toata lumea au facut din Polar Expres - povestea fermecatoare a lui Chris Van Allsburg - o parte din sarbatorile lor de iarna, la fel de pretuita ca atarnatul ciorapilor pentru cadouri langa semineu, ca urarile traditionale de sarbatori si intalnirea cu prietenii si familia.

"A fost o traditie anuala sa-i citesc povestea fiului meu in decursul copilariei si nu l-am dezamagit niciodata", sustine Robert Zemmeckis, producatorul filmului, un fan al cartii inca de la publicarea acesteia, din1985. "Imagistica are o caracteristica a unei lumi de dincolo, o lume care exista la hotarul dintre realitate si vis, reusind astfel sa capteze misterul unui Ajun de Craciun nelinistit." "Exista un element visceral al povestii care sper sa-si fi gasit vocea pe marele ecran", adauga Tom Hanks, la randul sau tata a patru copii, care a petrecut multe ore spunandu-le povesti inainte de culcare. "Multa vreme, in perioada noiembrie-decembrie, in functie de varsta copiilor mei, le-am citit povestea de patru ori pe saptamana, de doua ori in fiecare seara, inca si inca o data. Deci stiu povestea de cand copilul meu de 14 ani avea trei ani", isi aminteste el.

VHS CLASIC

Eu cu sora mea mai mica


Filmul este povestea amuzanta si emotionanta a doua surori care nu au nimic in comun in afara de masura de la pantofi. Maggie si Rose Feller sunt bune prietene, dar sunt total opuse ca personalitati, valori, idealuri si stil. Maggie (Cameron Diaz) este o petrecareata care abia a reusit sa termine liceul, schimba rapid slujbele si crede ca sex-appeal-ul este cea mai mare calitate a sa. Rose (Toni Collette) este o avocata educata la Princeton. Dupa o cearta de zile mari, cele doua surori ajung sa invete sa se aprecieze una pe cealalta - ajutate si de descoperirea bunicii din partea mamei (Shirley MacLaine), despre care credeau ca murise.

×