x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Preliminariile CE Fotbal/ van der Vaart: Un punct ne este suficient cu Romănia

Preliminariile CE Fotbal/ van der Vaart: Un punct ne este suficient cu Romănia

de Ovidiu Ciutescu    |    10 Oct 2007   •   00:00
Preliminariile CE Fotbal/ van der Vaart: Un punct ne este suficient cu Romănia
Sursa foto: OLAF KRAAK/

Mijlocaşul Rafael van der Vaart (Hamburg) a declarat că naţionalei Olandei ii este suficient şi un punct din meciul cu Romănia, programat sămbătă, in preliminariile Euro-2008, pentru a obţine calificarea, avănd in vedere că "tricolorii" mai au de jucat şi cu Bulgaria, informează presa olandeză.

Mijlocaşul Rafael van der Vaart (Hamburg) a declarat că naţionalei Olandei ii este suficient şi un punct din meciul cu Romănia, programat sămbătă, in preliminariile Euro-2008, pentru a obţine calificarea, avănd in vedere că "tricolorii" mai au de jucat şi cu Bulgaria, informează presa olandeză.

OPTIMIST. Cunoscutul fotbalist spune: "Dacă invingem, suntem calificaţi. Un punct ne este, de asemenea, suficient, deoarece Romănia mai are de jucat cu Bulgaria, aşa că mai poate pierde puncte. Cred că avem suficienţi jucători de valoare pentru a-i inlocui pe cei absenţi. Avem un lot numeros, deci oricine poate fi inlocuit. Wesley Sneijder şi Robin van Persie sunt doi jucători de mare valoare, dar la acest meci ei trebuie inlocuiţi cu succes". Van der Vaart a precizat că Olanda va juca in sistemul 4-3-3, care se poate transforma in 4-4-2 pe faza de apărare. "Trebuie să ne asigurăm că nu va fi prea static", a comentat Van der Vaart.

PROBLEME. Atacantul Robin van Persie (Arsenal Londra), suspendat pentru partida de la Constanţa, a subliniat că meciul cu Romănia este unul "extrem de important", de care depinde soarta calificării. "Acest lucru era clar incă de la inceputul campaniei de calificare. Am fost criticaţi in ultima perioadă, dar dacă invingem Romănia şi Slovenia inseamnă că n-a fost chiar aşa rău, nu? Nu cred că e corect să fii suspendat după două cartonaşe galbene, după trei ar fi mai logic, aşa cum se intămplă şi in Liga Campionilor", a spus jucătorul echipei Arsenal, autorul golului victoriei in meciul cu Steaua de la Bucureşti din grupa H a Ligii Campionilor. Mijlocaşul Clarence Seedorf (AC Milan) a afirmat că va juca acolo unde decide selecţionerul, indiferent de absenţa suspendatului Wesley Sneijder. "Portocala poate face pasul decisiv", a titrat agenţia Planet. "Naţionala Olandei poate face un pas apăsat spre calificare sămbătă, dar ii vor lipsi doi jucători de creativitate, Sneijder şi Van Persie, suspendaţi. Romănia a ales ca loc de disputare Constanţa, loc cunoscut pentru fanatismul suporterilor. Cu un rezultat pozitiv in Romănia, avănd in vedere că mai e de jucat cu Slovenia, Belarus şi Luxemburg, calificarea este aproape o certitudine", a scris sursa citată.

TACTICĂ. Agenţia olandeză se intreabă cum va acoperi Van Basten lipsa lui Sneijder şi a lui Van Persie, ultimul fiind considerat cel mai importamt olandez din meciurile de calificare de pănă acum şi de "o valoare nepreţuită". Cotidianul Algemeen Dagblad scrie că Olanda are de trecut sămbătă "cel mai dificil obstacol". "Calificarea este extrem de aproape", a adăugat publicaţia batavă. De Telegraaf a notat că Olanda vrea să incheie conturile la Constanţa. "Cu victorii in meciurile cu Romănia şi Slovenia, Olanda este calificată. Romănia şi Bulgaria vor juca in noiembrie in meci direct şi una dintre ele tot va pierde puncte", a notat ziarul olandez. Meciul Romănia - Olanda va avea loc sămbătă, de la ora 20.15, pe stadionul Farul din Constanţa, in grupa G a preliminariilor.

×
Subiecte în articol: magazin romania