x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Preşedintele bolivian se află de patru zile în greva foamei

Preşedintele bolivian se află de patru zile în greva foamei

12 Apr 2009   •   00:00
Preşedintele bolivian se află de patru zile în greva foamei

Evo Morales, care se află de patru zile în greva foamei, a anunţat că îşi va continua protestul până luni, când este programată următoarea şedinţă a Congresului, informează Antena3.ro. Morales, care a ţinut un discurs şa televiziunea de stat, primul de la începerea protestului, părea să aibă o stare bună de sănătate. El încearcă să convingă membrii senatului, în majoritate opozanţi ai puterii, să adopte legea electorală.

Mai mult de 1.000 de simpatizanţi ai preşedintelui sunt de asemenea în greva foamei, în semn de solidaritate. Presa cubaneză susţine că fostul lider, Fidel Castro, i-a telefonat lui Evo Morales şi l-a asigurat de susţinerea sa, dar şi de cea a preşedintelui venezuelean, Hugo Chavez.

Bolivia a adoptat o nouă Constituţie pe 25 ianuarie, urmând ca Parlamentul să adopte noua lege electorală până la data de 9 aprilie şi să stabilească data următoarelor alegeri pe 6 decembrie. Morale a fost ales preşedinte în decembrie 2005 şi şi-a preluat mandatul în ianuarie 2006. Opoziţia susţine că Morales insistă pentru promulgarea noii legi electorale pentru a-şi asigura un nou mandat în funcţia de preşedinte.

Evo Morales, primul preşedinte indigen al Boliviei, a mai protestat şi în 2002 prin greva foamei, timp de 18 zile, după ce a fost exclus din Congres. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea