x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Preşedintele Kenyei la taifas cu naţiunea. Pentru a vorbi despre nevestele sale!

Preşedintele Kenyei la taifas cu naţiunea. Pentru a vorbi despre nevestele sale!

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Mar 2009   •   00:00
Preşedintele Kenyei la taifas cu naţiunea. Pentru a vorbi despre nevestele sale!

Preşedintele kenyan Mwai Kibaki a convocat o inedită conferinţă de presă pentru a dezminţi zvonurile potrivit cărora ar avea o a doua soţie. Conform unor acuzaţii, aceasta ar sta "ascunsă", arată AFP! Kibaki a ameninţat că îi va acţiona în instanţă pe toţi aceia care îl vor mai acuza de poligamie.



Aceste declaraţii neobişnuite au loc după o afirmaţie a unui parlamentar, care a reluat mai vechile zvonuri potrivit cărora preşedintele, în vârstă de 77 de ani, ar avea o a doua soţie în Kenya."Vreau să fie foarte clar că nu am decât o scumpă soţie, Lucy, şi că nu am nicio alta. Adevărul este cunoscut, nu am decât cei patru copii ai mei", a declarat şeful statului în faţa jurnaliştilor. Poligamia este ilegală în Kenya, dar rămâne foarte răspândită, fiind chiar încurajată de anumite cutume etnice.


Mwai Kibaki, însoţit de Prima Doamnă în această conferinţă de presă convocată de urgenţă, le-a dat "întâlnire la tribunal" celor care vor mai afirma că este poligam. Lucy Kibaki, care a acuzat mereu presa că "a agitat spiritele" în cuplul prezidenţial, a apărut adesea pe prima pagină a ziarelor în ultimii ani, în urma unor accese de mânie spectaculoase.

În 2005, Prima Doamnă a năvălit în plină noapte în sediul principalului grup de presă din Kenya, Nation Media Group, însoţită de mai multe gărzi de corp, pentru a contesta un articol privitor la un litigiu cu unul dintre vecinii ei pe care îl considera "incorect". Doi ani mai târziu, în timpul unei ceremonii oficiale, ea l-a plesnit pe un responsabil guvernamental care a strigat-o din greşeală cu numele Mary Wambui, numele femeii despre care se crede că ar fi de peste 30 de ani soţia "din umbră" a şefului statului.

×
Subiecte în articol: lumea