x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Prohod amînat

Prohod amînat

de Vlad Teodorescu    |    18 Apr 2008   •   00:00

Ţăcăne telexurile, bat copiatoarele, fîşîie faxurile, transmit agenţiile într-o veselie (vorba vine). Partidul Naţional Liberal se pregăteşte de-o fuzionare, în cel mai scurt timp posibil, cu Acţiunea Populară, partidul domnului Emil Constantinescu. Şi cum  o alianţă nu vine niciodata singură, nu numai ca AP va fi înghiţit pe nemestecate de formaţiunea domnului Tăriceanu, Olteanu, Antonescu & Co



Ţăcăne telexurile, bat copiatoarele, fîşîie faxurile, transmit agenţiile într-o veselie (vorba vine). Partidul Naţional Liberal se pregăteşte de-o fuzionare, în cel mai scurt timp posibil, cu Acţiunea Populară, partidul domnului Emil Constantinescu. Şi cum  o alianţă nu vine niciodata singură, nu numai ca AP va fi înghiţit pe nemestecate de formaţiunea domnului Tăriceanu, Olteanu, Antonescu & Co, dar  s-a făcut şi anunţul că fostul preşedinte al statului se va retrage din viaţa politică de parcă nici p-acolo nu a fost şi nici prin partide n-a călcat. Corul de bocitoare din presa s-a pornit, ca de obicei în lipsă de subiecte mai acătării la început de sfîrşit de săptamînă. ”Un’ te duci tu, Emileeee?  Cui laşi tu politicaaaaaa să-şi bată  ăştia joc de ea, să nu mai aibă  săraca cin’ s-o apere, cin’ s-o treacă strada!” Acum, poate că şi temerea presei a fost un pic justificată fiindcă şedinţa de fuziune va fi moderată de liberalul Adrian Cioroianu, şi unde pune fostul ministru de externe mana…

Or fi ele încurcate căile politicii, dar eu cred că omul despre care se spune că l-au făcut preşedinte "Evenimentul zilei” cu  Ion Cristoiu şi faimos Rona Hartner, ne pregăteşte dacă nu un come back spectaculos, măcar un pay-back electoral.

Pe ce mă bazez? Păi Moromete ar răspunde că, în cazul fuziunii, domnului Constantinescu nu i-ar fi fost atribuită decît o funcţie de băgător de seama, orice, numai cu "vice” să înceapă. Ceea ce nu avea cum să fie pe placul unui fost preăedinte de ţară. În al doilea rînd, în ceea ce priveşte Acţiunea Populară, dacă nu o înghiţea PNL, o îngurgita anonimatul exact în momentul în care tot felul de "verzi”, "roşii” sau "grena în picăţele albe” sînt pe cale să-şi facă loc pe eşicherul politic. Prin manevra considerată  în mod eronat şi simplist "a doua dezertare” a lui Emil Constantinescu, fostul chiriaş al Cotrocenilor nu face decît să-şi pună bine oamenii devotaţi. Ba, de ce nu, să-i ducă într-un  loc unde nu există nici întristare şi nici întuneric ci numai lumină şi îndestulare: în Parlament!Desigur, doar pe cei mai norocoşi dintre ei. Sau cu dare de mînă.

Cît priveşte viitorul domnului Constantinescu, acesta ar putea suna bine în măsura în care societatea civila va avea nevoie de cineva dispus s-o ia oricînd de la inceput fiindcă nu are ce pierde.

De aceea, cei care vor da buzna la priveghi s-ar putea să găsească sala, masa şi felicitările goale şi lipsite de conţinut! 

  • material exclusiv online publicat la orele 18 fix
 



×
Subiecte în articol: magazin