x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Radare de viteză pentru bărcile din Veneţia

Radare de viteză pentru bărcile din Veneţia

de Jurnalul National    |    16 Ian 2008   •   00:00


Veneţia intenţionează să introducă radare de viteză pe canalele sale, pentru a-i descuraja pe cei care învolbură apele folosind bărci cu motor, relatează ziarul Daily Telegraph.




Veneţia intenţionează să introducă radare de viteză pe canalele sale, pentru a-i descuraja pe cei care învolbură apele folosind bărci cu motor, relatează ziarul Daily Telegraph. De-a lungul anilor - notează sursa citată - valurile cauzate de bărcile motorizate au afectat fundaţia oraşului, erodându-i în acelaşi timp canalele. Acum, autorităţile doresc să introducă radare de viteză similare celor de pe autostrăzi, cei prinşi gonind pe canalele oraşului urmând a primi amenzi usturătoare. 'Dorim să înlocuim plăcuţele de înmatriculare ale bărcilor cu motor cu unele mai speciale, dotate cu un microcip', a declarat viceprimarul Michele Vianello.
Anul trecut, Veneţia a introdus un sistem denumit Argos (după creatura cu 100 de ochi din mitologia greacă), pentru a monitoriza bărcile care circulă pe Marele Canal. 'Argos nu poate fi folosit în canalele înguste, iar această tehnologie va fi mult mai potrivită. Orice infracţiune va putea fi monitorizată în timp real', a adăugat Michele Vianello.










 

×
Subiecte în articol: magazin