x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Raport şoc: Germanii nu vor copii

Raport şoc: Germanii nu vor copii

de Corina Andriuta    |    17 Aug 2007   •   00:00
Raport şoc: Germanii nu vor copii

Un raport efectuat de Agenţia Statistică Federală a Germaniei a relevat realităţi şocante in Germania: O treime din populaţia acestei ţări nu doreşte copii, informează ryan.ru.


Un raport efectuat de Agenţia Statistică Federală a Germaniei a relevat realităţi şocante in Germania: O treime din populaţia acestei ţări nu doreşte copii, informează ryan.ru.

Conform datelor publicate, nivelul natalităţii in Germania este cel mai scăzut din lume. Este singura ţară care timp de 30 ani menţine coeficientul natalităţii de 1,4 copii/ femeie aptă pentru naştere. In această perioadă numărul populaţiei a scăzut cu 5,5 milioane locuitori!

ALARMĂ. ASF constată in acest raport că, dacă „guvernul nu va găsi o soluţie pentru această problemă, in 2035 Germania riscă să devină ţara cu populaţia cea mai bătrănă din lume. Acest lucru va influienţa mult dezvoltarea economică a aceste Germaniei". Oficiali ai guvernului german susţin că „unul din motivele scăderii populaţiei este scăderea natalităţii in răndul emigranţilor. In 2006 numărul de emigranţi care au plecat din ţară s-a mărit cu 52 mii oameni". Cercetarea "Compatibilitatea profesiei şi a familiei - analiza comparativă" arată că in Germania această compatibilitate este mai mică decăt in celelalte ţări din Uniunea Europeană. După Germania, la capitolul „probleme de natalitate", urmează Italia, Grecia şi Spania. Imbucurător este faptul că la inceputul anului 2007 situaţia in Germania s-a schimbat, natalitatea crescănd brusc. Experţii presupun că motivul este un proiect de lege care a fost aprobat de stat cu puţin timp in urmă. Această lege presupune mărirea indemnizaţiei lunare cu 67% din ultimul salariu lunar a părinţilort care au intrat in concediu de maternitate. Suma pe care proaspetele mămici o primesc poate ajunge la 1800 de euro. Adevărul este că politicienii nu se grăbesc să se bucure de efectul acestei legi. Ei discută şi alţi factori care duc la scăderea populaţiei. Unul din ei il reprezintă locurile puţine aflate in prezent in creşele de copii. In 2013 se vor mări de trei ori locurile in creşe, insă in prezent situaţia privint natalitatea in Germania este nefavorabilă. Asta in condiţiile in care eforturile pentru sporirea ei sunt considerabile.

×
Subiecte în articol: magazin germania