x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Raport / Un sfert dintre copiii sub trei ani din UE mergeau, în 2006, la grădiniţă sau la creşă

Raport / Un sfert dintre copiii sub trei ani din UE mergeau, în 2006, la grădiniţă sau la creşă

05 Dec 2008   •   00:00

Un raport publicat de Eurostat arată că un sfert dintre copiii sub trei ani din statele membre UE mergeau la grădiniţă sau la creşă, în 2006, iar peste 80 la sută dintre copiii de peste trei ani erau înscrişi în învăţământul preşcolar.



Eurostat afirmă că cele 25 de state membre UE din 2006 aveau aproximativ 30 de milioane de copii sub vârsta şcolară, iar dintre aceştia, 26 la sută dintre copiii sub trei ani erau înscrişi la o formă de învăţământ preşcolar sau erau îngrijiţi la creşă. Copiii sub vârsta de înscriere la şcoală, care nu mergeau la grădiniţă sau la creşă, erau îngrijiţi de părinţi, bunici, alte rude sau prieteni de familie.

În ceea ce priveşte numărul de ore petrecute la instituţiile pentru preşcolari, Danemarca deţine recordul cu 73 la sută din copiii sub trei ani înscrişi la forme de învăţământ preşcolar cu durata de 30 de ore sau mai mult pe săptămână. Următoarele locuri sunt ocupate de Olanda (45 la sută) şi Suedia (44 la sută). Cele mai slabe scoruri au fost punctate de Republica Cehă şi Polonia, ambele cu doi la sută.

Referitor la preşcolarii de peste trei ani, în Belgia şi Danemarca peste 95 la sută dintre aceştia mergeau la grădiniţă, iar în Franţa 94 la sută. Cel mai slab rezultat în acest grup de vârstă l-a înregistrat tot Polonia, cu 28 la sută.

Dintre copiii sub trei ani din UE 25, 14 la sută mergeau la creşe sau grădiniţe între una şi 29 de ore pe săptămână, iar 12 la sută petreceau 30 de ore sau mai mult, în acelaşi interval.

României şi Bulgariei nu li s-a cerut să participe la raport, pentru că acestea au aderat la UE în 2007.
Mediafax

×
Subiecte în articol: sută lumea