x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun (Rauta)cizme - Bai si Fai de multime!

(Rauta)cizme - Bai si Fai de multime!

de Sebastian S. Eduard    |    19 Ian 2007   •   00:00

V-am spus ca ma obsedeaza unele clisee televizuale. "Strada e un furnicar", de exemplu. "A scapat volanul de sub control". "A plecat intr-un binemeritat concediu". "Corespondentul nostru, Ixulescu, este la fata locului si are amanunte. Buna ziua, Ixulescu"

V-am spus ca ma obsedeaza unele clisee televizuale.
"Strada e un furnicar", de exemplu. "A scapat volanul de sub control". "A plecat intr-un binemeritat concediu". "Corespondentul nostru, Ixulescu, este la fata locului si are amanunte. Buna ziua, Ixulescu" (De cele mai multe ori Ixulescu nu are amanunte, chiar daca este la fata locului. Asa ca va repeta ca un papagal cele spuse de crainic si, in efortul de a veni cu ceva in plus, va trage vreo doua-trei balbe si va mai baga «din top» cateva opinii personale).
Ultima fraza care a ajuns in "portfoliu" prezentatorilor de stiri il priveste pe presedinte. "Traian Basescu a coborat pentru deja obisnuita baie de multime". Parca il si vezi pe presedinte in slip, cu bratele musculoase, pline de tatuaje cu ancore, si cu pipa in gura inotand agale, printre sirene si balize. Presa a preferat sa generalizeze o expresie suficient de tehnica si, iata, folosirea ei in exces starneste ilaritate. Cu atat mai mult cu cat, spune dexonline.ro, bai nu pot fi decat de... soare, de sange, de developare, de aer si aaaa... de galvanizare. Se mai poate adauga, de la noi citire:
"Bai Ta-ri-ce-ne, de-mi-si-o-nea-za o da-ta!"
Oare or exista si bai de multime vida? Treaba asta tine de electorat.

×