x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun (Rauta)CIZME - Nevar ending stori

(Rauta)CIZME - Nevar ending stori

de Sebastian S. Eduard    |    26 Ian 2007   •   00:00
(Rauta)CIZME  -  Nevar ending stori
Parerea mea


Era 17 al lui gerar. Valeatul 7516 de la facerea lumii. O zi cu totul si cu totul memorabila. Undeva, la Palatul C, voievodul unei mici tarisoare din sud-estul Europei scotea la iveala un biletel pe care il primise de la prim-dregatorul aceleiasi tari. Nu, nu era vorba despre niscai leacuri babesti pentru salele prezidentiale, nici de o descriere a prim durerilor marelui om de stat (al carui armasar tocmai calcase stramb si-l rasturnase din sa).

Era un biletel... ca toate biletelele. Scris de mana, usor agramat - ca doar in tarisoara aceea era prea mult sa folosesti si pana de gasca, si sabia cu aceeasi maiestrie. In letopiset, boierul nostru il ruga pe prea-maritul voievod sa se indure si sa nu-i taie capul prea obraznicului ispravnic care facuse in ultima vreme avere peste masura si nu se indurase s-o imparta cu ceilalti boieri.

In acelasi timp, in aceeasi cetate, vistiernicul Iri era in al saptelea cer. Dumnezeu se indurase de dansul si ii daruise o mostenitoare. Ursitoarele s-au adunat care mai de care si i-au ursit comori bogate, noroc in dragoste si viata lunga. Petrecerea a tinut trei zile si trei nopti, si vistiernicul a fost foarte fericit.

Mai fericit chiar decat voievodul care crezuse ca ii va taia capul balaurului pentru totdeauna. Si v-am mai povesti noi, dar iesim din prime-time..

×