x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Razboiul lumilor

Razboiul lumilor

16 Dec 2005   •   00:00
Razboiul lumilor
FILM
Tom Cruise intr-un science fiction clasic dupa H.G.Wells

Inca un titlu pe care daca l-ati pierdut pe marele ecran n-ar fi rau sa-l vedeti acasa, daca inchiriati/cumparati o caseta video sau un DVD: "Razboiul lumilor".

Scenariul se bazeaza pe reactualizarea romanului lui H.G. Wells, cunoscut drept prima povestire de tip SF despre invadarea Pamantului de forte extraterestre, poveste devenita clasica. Subiectul este lupta extraordinara a umanitatii pentru a-si asigura viitorul pe Pamant, vazuta prin ochii unei familii americane care vrea sa supravietuiasca.

Tom Cruise il interpreteaza pe Ray Ferrier, un muncitor docher divortat si care este si recunoaste ca este departe de un tata perfect. La scurt timp dupa ce fosta sa sotie si actualul ei sot isi lasa copiii, adica pe adolescentul Robbie si pe micuta Rachel, o puternica si stranie furtuna se porneste.

INVAZIE. Cateva momente mai tarziu, intr-o intersectie din apropierea casei sale, Ray este martorul unui extraordinar eveniment care ii va schimba viata pentru totdeauna. O masina de razboi uriasa tasneste din adancul pamantului si inainte ca cineva sa poata reactiona ea arde tot ce-i iese in cale. O zi obisnuita devine o aventura neobisnuita si ea reprezinta prima lovitura a unui atac extraterestru catastrofic asupra Pamantului.

Ray se zbate sa-si fereasca copii de acest inamic fara mila si se antreneaza intr-o calatorie care-l va purta de-a lungul si de-a latul tarii si-l va integra intr-un flux de refugiati disperati care fug din calea unei armate de extraterestri neinduratori. Dar oriunde ar fugi nu exista siguranta sau refugiu. Exista numai vointa lui Ray de a-si proteja familia.

  • Titlul original: War of Worlds
  • Regia: Steven Spielberg
  • Cu: Tom Cruise, Dakota Fanning, Tim Robbins, An Robinson
  • Suport: VHS si DVD
  • MADE BY SPIELBERG
    Cartea "Razboiul lumilor" a fost publicata in 1898, insa spectrul infricosator al Pamantului smuls pamantenilor de catre extraterestri impresioneaza si astazi. Cunoscut pentru filmele sale despre extraterestri pasnici, prietenosi, Steven Spielberg a fost nerabdator sa-si revada ideile despre vizita extraterestra, dar a avertizat pe toata lumea sa nu se astepte la prieteni cu degete lungi, caci cei pe care ii vor vedea in "Razboiul lumilor" sunt dintre cei aflati la polul opus.

    CINEMA

    Cum se tin barbatii in lesa

    Bois d’Enghien o iubeste pe Lucette, dar trebuie sa se desparta de ea, pentru ca urmeaza sa semneze contractul de casatorie cu Viviane Duverger, o tanara draguta dar si foarte bogata. Madam’ Duverger, mama Vivianei, il vrea neaparat pe Bois d’Enghien de ginere. Nu cumva il vrea pentru ea? Pe de alta parte, noul imbogatit Irrigua, vrea sa ii ofere lui Lucette protectia sa, cu conditia sa o aiba drept amanta.Tot anturajul Lucettei e de acord cu ideea acestei legaturi, mai ales ca Irrigua e plin de bani. De bogat, e bogat, dar e si gelos din cale afara. Sexul si banii sunt subiectul acestei comedii: cine vinde pe cine si... cui?

    King Kong

    Triplul premiant al Premiilor Oscar, Peter Jackson, a carui trilogie "Stapanul Inelelor" a facut istorie in lumea filmului, aduce pe ecrane unul dintre cele mai mari filme de aventuri ale tuturor timpurilor, intr-o viziune noua: King Kong. Regizor, producator si co-scenarist, Jackson isi indreapta atentia spre povestea memorabila imortalizata in 1933. Jackson reinvie povestea tragica de dragoste dintre frumoasa si bestia si ne aduce un Kong la care nu ne-am gandit vreodata, prin mari eforturi combinate si efecte vizuale unice.
    ×