x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rebelul Idol Billy

Rebelul Idol Billy

de Alex Revenco    |    07 Iul 2006   •   00:00
Rebelul Idol Billy
MUZICA
In 28 de ani a inregistrat noua albume

Michael Albert Broad, cunoscut ca Billy Idol, s-a nascut in Anglia, a inceput sa cante in grupul punk Generation X, apoi s-a mutat la New York, unde a inceput cariera solo. Intre 1978 si 1981, cu Generation X a inregistrat trei albume, iar ca interpret solo sase. N-a fost niciodata casatorit, dar are doi copii: un baiat, Wilhem, si o fata, Bonnie Blue. Cel mai recent disc, "Devil’s Playground", a aparut in martie trecut, fiind promovat in turneul mondial, inceput in 2005, in SUA.

ACCIDENT SI OVERDOSE. Turbulenta cariera a lui Idol a avut suisuri, coborasuri si doua momente de cumpana. In 1990, inainte de lansarea discului "Charmed Life", era sa-si piarda piciorul in urma unui grav accident de motocicleta, ramanand paralizat cateva saptamani. Albumul s-a vandut foarte bine (promovat de "Cradle of Love", "L.A. Woman" si "Prodigal Blues"), iar Billy este distribuit de Oliver Stone in filmul "The Doors". Urmatorul album "Cyberpunk", prea avangardist pentru acea vreme (1993), se vinde slab, iar Billy isi gaseste refugiul in droguri. In 1994 trece din nou pe langa moarte, in urma unei supradoze. Urmeaza tratamente de dezintoxicare si in 1998 este distribuit in filmul "The Wedding Singer", cu Adam Sandler si Drew Barrymore. In 2001 este din nou in actualitate, gratie compilatiei "Greatest Hits", si in 2005, dupa aproape 12 ani de la ultimul album de studio, revine spectaculos cu "Devil’s Playground".

"Cel mai tare zvon despre mine pe care l-am auzit este ca as fi murit. Probabil chiar asa este, am murit si, fara sa-mi dau seama, sunt in iad" - Billy Idol

Discuri pentru player

Korn

SEE YOU ON THE OTHER SIDE. Al saptelea album de studio al faimosului grup american de nu-metal recompensat cu premiul Grammy. Compus si produs de Jonathan Davis, The Matrix si Atticus, acest disc are un sound mai "curat" decat albumele anterioare, este hard rock cu experimente electronice, piesele, desi diferite ca ritm si stare transmisa, sunt foarte bine finisate. Noua directie muzicala a grupului este cel mai bine reprezentata de marele hit "Twisted Transistor", inclus pe acest album.

Duran Duran

GREATEST. Dupa ce a editat CD-ul cu acelasi titlu, EMI a realizat un set de colectie ce contine si un DVD cu 21 de videoclipuri, cele mai mari hituri din cariera faimosului grup britanic. Setul contine practic intreaga istorie Duran Duran, de la ambitiosul debut funky glam rock pana cand au devenit patriarhii genului high-tech pop, de la "Girls on Film", "Rio", "Planet Earth", "The Reflex", "Wild Boys" si altele pana la recentul hit "Ordinary World". Si pentru ca, dupa ani de pauza, Duran Duran a revenit spectaculos in actualitate, e de remarcat ca vocalistul Simon Le Bon s-a "conservat" incredibil.

The Greatest Punk

COMPILATIE. Un excelent DVD produs de EMI ce prezinta (timp de 60 de minute) cateva dintre cele mai reprezentative videoclipuri din istoria genului. De la The Stranglers - " "Peaches", Buzz-cocks - "Promises" sau The Vapors - "Waiting For The Week-end" pana la proiectul solo al faimosului Johnny Rotten (Sex Pistols) Public Image Limited - "Public Image", trupe punk britanice din "noul val", precum Stiff Little Fingers - "Gotta Getway" sau clipuri - document (reconditionate) cu Billy Idol din perioada Generation X.

The Best of Bryan Ferry & Roxy Music

MORE THAN THIS. Este o foarte reusita compilatie, ce contine 20 dintre cele mai reusite piese cantate de elegantul Ferry impreuna cu grupul care l-a facut celebru, Roxy Music, dar si sub nume propriu. Printre melodiile ce acopera perioada 1972-1994, sunt de remarcat: "Love Is The Drug", "These Foolish Things", "Let’s Stick Togheter", "Jelous Guy", "Avalon", "I Put A Spell On You".
×
Subiecte în articol: billy