x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Recursul etapei - Scotienii testeaza „proba video"

Recursul etapei - Scotienii testeaza „proba video"

de Andy Stanescu    |    03 Aug 2007   •   00:00
Recursul etapei  -  Scotienii testeaza „proba video"

Federatia Scotiana de Fotbal (SFA) a anuntat ca, incepand din acest week-end, va testa un sistem datorita caruia arbitrii vor putea viziona inregistrarile partidelor la care au fost delegati, in termen de 72 de ore de la incheierea meciurilor. Potrivit publicatiei „The Scotsman" toate meciurile televizate din campionat vor fi revazute de arbitri, iar acestia vor avea posibilitatea sa acorde cartonase galbene jucatorilor care, in opinia lor, au simulat o accidentare.

Federatia Scotiana de Fotbal (SFA) a anuntat ca, incepand din acest week-end, va testa un sistem datorita caruia arbitrii vor putea viziona inregistrarile partidelor la care au fost delegati, in termen de 72 de ore de la incheierea meciurilor.

Â
Potrivit publicatiei „The Scotsman" toate meciurile televizate din campionat vor fi revazute de arbitri, iar acestia vor avea posibilitatea sa acorde cartonase galbene jucatorilor care, in opinia lor, au simulat o accidentare. In schimb, daca simularea a dus la sanctionarea unui adversar cu „galben" sau „rosu", decizia va fi anulata. Daca inovatia va da rezultatele scontate de initiatorii proiectului, sistemul va deveni litera de lege incepind cu data de 1 ianuarie 2008.

Â
„Dorim sa eliminam practica simularilor. Vrem sa oferim arbitrului ce se lasa inselat in timpul meciului posibilitatea de a-si corecta greselile", a declarat presedintele executiv al forului scotian, Gordon Smith. Conform noului regulament ce va intra in vigoare in 2008, jucatorul care a primit un cartonas galben in timpul meciului si inca unul dupa ce arbitrul a vizionat inregistrarea partidei, va primi traditionalul cartonas rosu si va fi suspendat.

×
Subiecte în articol: magazin