x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia împrumută FMI cu un miliard de dolari

Rusia împrumută FMI cu un miliard de dolari

de Ovidiu Ciutescu    |    18 Noi 2008   •   00:00

Rusia va acorda, până la sfârşitul anului, Fondului Monetar Internaţional (FMI) un împrumut care poate ajunge la un miliard de dolari, citează Mediafax. În schimb va beneficia în schimb de consultanţă din partea experţilor FMI, a declarat, marţi, premierul adjunct Alexei Kudrin, citat de cotidianul rus Kommersant.



Executivul de la Moscova va credita FMI potrivit obligaţiilor asumate la summitul G20 de la Washington, a spus Kudrin. Statul rus, care a primit cu regularitate fonduri de la FMI în anii '90, ar putea deveni astfel unul dintre donatorii din cadrul programului de sprijinire a statelor care se confruntă cu dificultăţi economice.Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a anunţat, luni, că instituţia are nevoie de fonduri suplimentare de 100 miliarde de dolari în următoarele şase luni, pentru a sprijini statele cu probleme şi pentru redresarea economiei mondiale.

Înainte de summitul G20 de la Washington, instituţia dispunea de resurse substanţiale, de aproximativ 250 miliarde de dolari, însă directorul general consideră că FMI va avea nevoie de mai mulţi bani în perioada următoare. Instituţia a aprobat deja credite pentru Ucraina şi Ungaria, iar Belarusul şi Islanda ar putea primi avizul în perioada următoare. Totodată, publicaţia rusă menţionează că pe lista posibililor aplicanţi pentru sprijin de la FMI ar putea să apară şi Bulgaria. Rusia este a doua ţară după Japonia care şi-a anunţat contribuţia la suplimentarea resurselor FMI.

×
Subiecte în articol: lumea