x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia: Politia descopera o noua secta care asteapta sfirsitul lumii

Rusia: Politia descopera o noua secta care asteapta sfirsitul lumii

30 Iul 2008   •   00:00

Politia rusa a descoperit in regiunea Penza (la 500 kilometri sud-est de Moscova) o secta ortodoxa care traieste izolata in asteptarea sfirsitului lumii

Poliţia rusă a descoperit în regiunea Penza (la 500 kilometri sud-est de Moscova) o sectă ortodoxă care trăieşte izolată în aşteptarea sfîrşitului lumii, au informat recent agenţiile de presă ruse, potrivit Agerpres. Este vorba de circa 20 de persoane, în special femei cu vîrste între 45 şi 50 de ani, care afirmă că sunt discipoli ai unui înţelept otodox pe nume Alexis, înmormîntat nu departe de refugiul lor, a informat o sursă a poliţiei. "Potrivit doctrinei acestui înţelept, în curînd va avea loc un război global care va duce la sfîrşitul lumii. În acest război, toată lumea va muri, cu excepţia celor care vor rămîne' în refugiul din Penza, conform sursei citate. Reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe ruse au încercat să intre în contact cu acest grup religios, dar au fost alungaţi de adepţi. O altă mică sectă ortodoxă, condusă de Piotr Kuzneţov, a atras atenţia în Rusia timp de peste şase luni. În noiembrie 2007, cei 35 de discipoli ai ei s-au baricadat într-un mare adăpost sub pămînt, predicînd Apocalipsa pentru luna mai 2008 pe baza unor calcule efectuate după stele. Două persoane au murit în timp ce stăteau în adăpostul subteran. Ceilalţi ocupanţi au urcat pînă la urmă la suprafaţă în primăvara anului 2008, unii după prăbuşirea unei părţi a refugiului, iar alţii din cauza emanaţiilor celor două corpuri în descompunere.

 

 

SUA:Rugăciuni în grup la benzinărie, pentru scăderea preţurilor la combustibil

Două slujbe de rugăciuni vor fi organizate la o benzinărie din St. Louis, Missouri, SUA, pentru ca şoferii credincioşi din zonă să-l roage pe Dumnezeu să scadă în continuare preţurile la benzină, relatează Agerpres. Darrell Alexander, preşedinte al mişcării 'Rugăciuni la pompa de benzină', a declarat că slujbele vor avea loc la o benzinărie a companiei Mobil, credincioşii dorind astfel să-i şi mulţumească Celui de Sus că preţul la benzină a început să scadă. Reprezentanţii mişcării cred că scăderea preţurilor la combustibil nu este altceva decît rezultatul rugilor, nu al eforturilor guvernanţilor.

 

Ghana: Cocoşaţii beneficiază de protecţia specială a poliţiei

Cocoşaţii dintr-o municipalitate din vestul statului Ghana beneficiază de protecţia specială a poliţiei de cînd doi dintre ei au fost asasinaţi recent, iar cocoaşa lor a fost luată de pe cadavru, a indicat marţi poliţia, relatează Agerpres. Corpul unui al treilea cocoşat, decedat de moarte naturală şi înmormîntat într-un cimitir, a fost de asemenea exhumat, iar cocoaşa a dispărut, a precizat o sursă din cadrul poliţiei din districtul Bibiani. Neliniştită, poliţia a decis să le ofere o protecţie sporită cocoşaţilor, a indicat şeful poliţiei din Bibiani, Sampson Anane-Appiah. Unii membri ai comunităţilor locale cred că sîngele cocoşaţilor este dotat cu puteri sacre şi că pentru ceremoniile rituale este utilă cocoaşa aceastora.

 

Poliţişti manieraţi: Au aşteptat ca suspectul să se însoare, înainte de a-l aresta

O unitate de poliţie dintr-un oraş chinez a aşteptat două zile în faţa casei unui suspect ce urma a fi arestat, întrucît nu a dorit să întrerupă nunta acestuia. Poliţiştii din Sanjiang au declarat că au preferat să aştepte decît să intre cu forţa în casa bărbatului, pentru a nu face de ruşine mireasa şi cele două familii în faţa invitaţilor, informează Agerpres. Suspectul, Leng Qiang, era căutat de doi ani, pentru jefuirea unui club de noapte. "Cînd am ajuns la casa individului, am fost surprinşi să constatăm că cele două familii se pregăteau de nuntă şi că mireasa era însărcinată”, a declarat un reprezentant al poliţiei locale. După terminarea petrecerii, poliţiştii au decis să-i lase pe însurăţei să se bucure de noaptea nunţii şi să-l aresteze pe suspect abia a doua zi dimineaţa.

×
Subiecte în articol: magazin