x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Rusia / S-au pomenit cu o rachetă cosmică pe bloc

Rusia / S-au pomenit cu o rachetă cosmică pe bloc

08 Mai 2009   •   00:00

O bucată desprinsă dintr-o rachetă cosmică a căzut în cursul nopţii de joi spre vineri peste un bloc de locuit de două etaje din localitatea Baranovka, ţinutul Altai (sudul Siberiei), relatează agenţia de presă ITAR-TASS, citată de Agerpres.

Locatarii spun că mai întâi au auzit două pocnituri, iar apoi zgomotul unui obiect ce căzuse pe acoperişul blocului.

Spre dimineaţă, echipaje de pompieri şi ale poliţiei s-au deplasat la faţa locului, descoperind un fragment metalic de dimensiunea 35 pe 120 de centimetri. 'Este vorba de o bucată dintr-o treaptă a rachetei-cargo 'Progress', ce a fost lansată joi, la orele 22:37 /ora Moscovei/ de pe cosmodromul Baikonur către Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Faptul că fragmentul descoperit pe acoperişul unui bloc de locuit din Altai este o bucată desprinsă dintr-o rachetă a fost confirmat deja de membrii unei comisii speciale create ad-hoc', a specificat agenţiei de presă citate purtătoarea de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă regional Elena Kravciukovskaia.

Acoperişul blocului nu a suferit stricăciuni prea mari în urma impactului cu obiectul venit din spaţiu. Regiunea Altai, unde s-a produs incidentul, face parte din parte din zonele unde cad frecvent fragmente desprinse din rachetele-cargo sau componente de rachete în timpul lansărilor de pe cosmodromul Baikonur.

×
Subiecte în articol: lumea