x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun S-a rănit în timpul evadării şi a dat în judecată închisoarea...

S-a rănit în timpul evadării şi a dat în judecată închisoarea...

de Jurnalul National    |    15 Ian 2008   •   00:00

Un deţinut de 22 de ani care s-a rănit grav încercând să evadeze în urmă cu un an a depus plângere împotriva închisorii pentru neglijenţă şi rele tratamente

Un deţinut de 22 de ani care s-a rănit grav încercând să evadeze în urmă cu un an a depus plângere împotriva închisorii pentru neglijenţă şi rele tratamente, relatează AFP. La 10 ianuarie 2007, în cursul unei tentative de evadare dintr-o închisoare din Pueblo County (Colorado, vest), Scott Gomez a căzut de la peste 12 metri în timp ce cobora un zid cu ajutorul unei frânghii improvizate. Rănit grav, el a stat peste o lună în spital. Un an mai târziu, el a dat în judecată închisoarea, afirmând că a fost bătut şi hărţuit de gardieni şi unii deţinuţi, ceea ce l-a împins să evadeze. În plus, el era în închisoare pentru o tentativă de evadare şi fusese deja rănit într-o altă tentativă, în noiembrie 2006. Or, el a putut să-şi deschidă uşa de la celulă şi să pătrundă în sistemul de aerisire fără să fie reperat.

O asemenea neglijenţă seamănă cu o 'invitaţie deschisă la evadare', un comportament cu atât mai iresponsabil cu cât autorităţile 'ar fi trebuit să ştie că dacă deţinutul va încerca să scape din închisoare, probabil va fi rănit', potrivit plângerii. Şeriful din Pueblo County, Kirk Taylor, a estimat că plângerea nu este serioasă. 'El este infractorul aici, nu şeriful. El a comis delictul', a declarat acesta pentru San Francisco Chronicle. În schimb, autorităţile penitenciare i-au cerut lui Scott Gomez, în prezent încarcerat într-un sector de maximă securitate dintr-o închisoare de stat, să plătească peste 60.000 de dolari pentru cheltuielile legate de îngrijirea sa în spital.

×
Subiecte în articol: magazin