x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Sacha Baron Cohen, ameninţat de o grupare palestiniană

Sacha Baron Cohen, ameninţat de o grupare palestiniană

28 Iul 2009   •   00:00
Sacha Baron Cohen, ameninţat de o grupare palestiniană
Sursa foto: TORSTEN BLACKWOOD/AFP

Gruparea palestiniană Brigăzile Martirilor Al-Aqsa şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care a fost prezentată în filmul "Bruno", anunţând că "îşi rezervă dreptul de a acţiona în modul pe care îl consideră adecvat" împotriva actorului Sacha Baron Cohen.



"Ne rezervăm dreptul de a răspunde în modul pe care îl considerăm adecvat împotriva acestui om (...). Filmul face parte dintr-o conspiraţie împotriva Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa", conform unei declaraţii transmise unui ziarist de la Ierusalim.

Actorul britanic tratează cu seriozitate ameninţarea şi a sporit măsurile de securitate, aşteptându-se la eventuale violenţe, relatează Times, citat de Mediafax.

Gruparea palestiniană este responsabilă pentru zeci de atentate sinucigaşe şi este considerată organizaţie teroristă atât de Uniunea Europeană, cât şi de Statele Unite. În ultimul său film, personajul lui Cohen încearcă să determine răpirea sa în timpul unei întâlniri cu Ayman Abu Aita, care este prezentat drept liderul Brigăzilor.

Abu Aita a afirmat că a fost înşelat pentru a apărea în film şi susţine că nu mai are legături cu Brigăzile Martirilor Al-Aqsa, iar avocatul său a anunţat că pregăteşte o plângere împotriva lui Baron Cohen şi a Universal Studios. "Această glumă este foarte periculoasă. Nu suntem în Statele Unite, nu suntem în Europa, suntem în Orientul Mijlociu şi lumea este altfel aici", a spus avocatul.

"Sunt terorişti. Sunt împotriva feminismului, a drepturilor homosexualilor şi a avortului. Odată, i-am întrebat ce ar face dacă ar descoperi că unul dintre militanţii lor este homosexual. Mi-au spus că l-ar decapita", a declarat, la rândul său, Aaron Klein, reporterul WorldNet care a primit comunicatul grupării palestiniene.

Baron Cohen a provocat şi nemulţumirea evreilor ortodocşi, în timpul filmărilor de la Ierusalim, unde aproape a provocat o revoltă.

Totodată, Ministerul Culturii şi Turismului din Ucraina a decis să interzică difuzarea comediei "Bruno" în această ţară, întrucât filmul conţine limbaj obscen, scene de sadism, homosexualitate şi comportament antisocial.

În "Bruno", Sacha Baron Cohen joacă rolul unui jurnalist austriac homosexual, dependent de modă şi tratamente faciale, lipsit total de inhibiţii şi auto-proclamat "cel mai celebru star austriac de la Hitler încoace". În momentul în care află că emisiunea sa, "Funkyzeit", a fost scoasă din grila de programe a postului de televiziune pentru care lucra ca reporter în domeniul modei, Bruno se decide să cunoască faima la ea acasă şi să meargă la Hollywood, unde încearcă să se facă remarcat: are o tentativă de a crea un scandal sexual făcându-i avansuri unui fost candidat la preşedinţia Statelor Unite ale Americii, participă la negocieri pentru pace în Orientul Mijlociu, adoptă un copil din Africa, pe care îl transportă în cala avionului, şi chiar încearcă să devină heterosexual, într-un final, când nimic nu merge şi el este ruinat. Înfruntând şi ridiculizând bigotismul într-un stil care frizează dezgustul, Brüno obţine, în cele din urmă, ceea ce dorea: devine celebru fiind el însuşi şi, la sfârşitul filmului, are momentul său de glorie, nu oricum, ci alături de Bono, Sting, Snoop Dogg, Elton John şi Chris Martin.

Actorul Sacha Baron Cohen a devenit celebru datorită filmului "Borat! - Învăţături din America pentru ca toată naţia Kazahstanului să profite", un fals documentar despre un jurnalist kazah care pleacă să descopere Statele Unite. Baron Cohen a primit pentru acest rol un Glob de Aur, în 2007. "Borat", lansat de 20th Century Fox în noiembrie 2006, a avut încasări de 261 de milioane de dolari în lumea întreagă şi a obţinut o nominalizare la ediţia din 2007 a premiilor Oscar, la categoria "cel mai bun scenariu adaptat". (V.A.)

×
Subiecte în articol: magazin cohen baron cohen sacha baron cohen