x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Salvaţi din flăcări de un şarpe!

Salvaţi din flăcări de un şarpe!

05 Ian 2010   •   00:00
Salvaţi din flăcări de un şarpe!

Chinezul Yu Feng, care a îngrijit un şarpe negru muribund, susţine că reptila a salvat viaţa familiei sale. Şarpele l-a trezit din somn, când casa îi fusese cuprinsă de flăcări într-o noapte. Dacă şarpele nu l-ar fi alarmat, bărbatul ar fi murit carbonizat împreună cu toată familia.



Yu Feng, din provincia Liaoning, a găsit şarpele suferind în faţa casei sale. "L-am tratat cu plante medicinale şi, după 20 de zile, şi-a revenit", povesteşte bărbatul pentru Liaosheng Evening Post. Următorul pas făcut de chinez a fost să ducă reptila undeva în munţi pentru a-l elibera în sălbăticie. Numai că, nu mică i-a fost mirarea atunci când, a doua zi, bărbatul s-a trezit cu reptila în casă. "De atunci, l-am eliberat de încă vreo două ori, dar întotdeauna se întoarce. Lumea spune că şarpele revine mereu la mine pentru a-mi răsplăti bunătatea", declară Yu.

Yu Feng a păstrat reptila şi l-a numit Long Long. Şi bine a făcut pentru că, potrivit declaraţiilor bărbatului, şarpele i-a salvat familia. "Adormisem şi, la un moment dat, am simţit ceva rece pe faţă. Am deschis ochii şi era Long Long. A fost prima dată când m-a trezit, însă nu am dat importanţă şi am adormit la loc. Dar Long Long a început să-mi tragă hainele cu dinţii. Apoi s-a dus la patul mamei mele şi a făcut acelaşi lucru. M-am trezit şi am simţit miros de fum. M-am dus în camera mamei şi nu am văzut decât flăcări. Mă bucur că m-am trezit pentru că am putut evita o tragedie", mai spune Yu, citat de ananova.com. Incendiul s-a declanşat de la pătura electrică a mamei lui Yu Feng.

Experţii în reptile susţin că şerpii nu deţin inteligenţa de a putea acţiona în acest fel, însă Yu crede că Long Long nu a făcut decât să-l răsplătească pentru că nu l-a lăsat să moară.

×
Subiecte în articol: lumea