x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Samuel L. Jackson: "L-am votat pe Obama pentru că e negru. Nu mi-a păsat ce rahaturi spunea, în fond, e politician"...

Samuel L. Jackson: "L-am votat pe Obama pentru că e negru. Nu mi-a păsat ce rahaturi spunea, în fond, e politician"...

13 Feb 2012   •   11:27
Samuel L. Jackson: "L-am votat pe Obama pentru că e negru. Nu mi-a păsat ce rahaturi spunea, în fond, e politician"...

Renumitul actor Samuel L. Jackson l-a votat pe presedintele Barack Obama doar pentru ca este negru, fara sa-i pese de promisiunile pe care le-a facut in campanie, a declarat acesta intr-un interviu pentru revista Ebony.

"L-am votat pe Obama pentru ca e negru. De-asta voteaza oamenii alti oameni, pentru ca seamana cu ei. Asta inseamna politica in America. Chiar nu mi-a pasat ce rahaturi spunea el. In fond, e politician. Am sperat doar sa faca o parte din ce-a promis el acolo", a declarat Jackson.

Starul din Pulp Fiction a folosit un limbaj foarte colorat in timpul interviului, repetand cuvantul "nigger" (care are conotatiile romanescului "cioara") de mai multe ori. Samuel L. Jackson crede, insa, ca Obama nu merita sa fie numit "cioara", in sensul in care acest cuvant este inteles in comunitatile de negri, pentru ca nu se comporta ca atare.

"In fond, nimeni nu ar fi votat o cioara. Ce e o cioara, pana la urma? O cioara e cineva care te sperie. Obama nu e deloc infricosator. O cioara nu ar fi lasat un alb sa-l faca mincinos in timpul unui discurs (referire la un incident cu un reporter, in 2009 n.r.). O cioara s-ar fi oprit imediat si ar fi intrebat: Cine ... mea a zis asta!", a spus Jackson.

Acesta spera ca Obama sa inceapa sa fie mai "infricosator" pentru a fi din nou pe placul comunitatii afro-americane.

"Sper ca Obama sa devina mai infricosator in urmatorii patru ani, caci nu se pune problema sa nu fie reales".

Samuel L. Jackson spune ca nu s-a ferit niciodata de cuvantul cioara, considerat o insulta foarte grava in SUA.

"L-am auzit spus de cand m-am nascut si asa mi s-a zis si mie, la mine acasa. "Cioara" poate fi si o insulta si un alint si o critica si un invectiv. Asa ca folosesc si eu cuvantul, nu ma feresc de el. N-am o problema nici cu termenul, nici cu cine il foloseste. Totul depinde de context", spune Samuel L. Jackson.

×