x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Savanţii şi teoriile despre sfârşitul lumii

Savanţii şi teoriile despre sfârşitul lumii

01 Aug 2010   •   00:00
Savanţii şi teoriile despre sfârşitul lumii

Peste 1.000 de fizicieni şi oameni de ştiinţă de la Centrul European de Cercetări s-au adunat zilele acestea la Paris unde au discutat despre... sfârşitul lumii. Iată care cred savanţii că sunt catastrofele care pot pune capăt existenţei umane pe pământ.



Încercarea de a descoperi "Particula lui Dumnezeu" ar putea da naştere unei găuri negre care va înghiţi pământul. Totuşi, pentru moment, oamenii de ştiinţă cred că această ipoteză nu se susţine. Cercetătorii spun că acceleratorul de particule ar putea chiar să ne salveze de la alte catastrofe care pot avea loc până la sfărşitul acestui secol.

Nick Bostrom, directorul Institutului pentru Viitorul Umanităţii de la Universitatea Oxford, este de părere că adevăratele ameninţări, care ar putea duce la sfârşitul lumii, sunt tehnologia armelor, biologia sintetică şi inteligenţa artificială, scrie antena3.ro.

"Roboţii ar putea să-şi îmbunătăţească propria inteligenţă şi să o depăşească pe cea umană", crede savantul.

Dar lista posibilelor catastrofe apocaliptice nu se încheie aici. Cercetările avansate în numeroase domenii pot avea şi rezultate negative, cum ar fi crearea unui virus letal la nivel mondial sau a unor noi arme care ar creşte riscul unei conflagraţii planetare.

Aici se adaugă şi încercările oamenilor de a stopa încălzirea globală.

Un alt pericol îl constituie "vidul real" care s-ar putea crea în univers. Acesta, răspândit cu viteza luminii, ar putea rescrie legile naturii.

×
Subiecte în articol: lumea