x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Serghei Lavrov: Implicarea ONU în dosarul dronei este nechibzuită

Serghei Lavrov: Implicarea ONU în dosarul dronei este nechibzuită

de Ovidiu Ciutescu    |    30 Mai 2008   •   00:00
Serghei Lavrov: Implicarea ONU în dosarul dronei este nechibzuită

11:43  • Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat vineri că este decizia de a examina în Consiliul de Securitate al ONU dosarul dronei georgiene doborîte, fără participarea reprezentanţilor regiunii separatiste Abhazia, unde s-a produs incidentul, este "nechibzuită" şi "necinstită", transmite AFP.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat vineri că este decizia de a examina în Consiliul de Securitate al ONU dosarul dronei georgiene doborîte, fără participarea reprezentanţilor regiunii separatiste Abhazia, unde s-a produs incidentul, este "nechibzuită" şi "necinstită", transmite AFP.

CONTRE. "Este nechibzuit să examinăm această chestiune fără Abhazia. Faptul că i se refuză participarea la această examinare lasă să se înţeleagă că este vorba despre o iniţiativă necinstită", a afirmat Lavrov. Ambasadorul georgian la ONU, Irakli Alasania, a cerut miercuri o reuniune a Consiliului de Securitate în dosarul dronei doborîte, după publicarea unui raport al misiunii ONU în Georgia, care afirmă că un avion georgian fără pilot a fost doborît de un aparat rus deasupra Abhaziei, încălcîndu-se astfel acordurile de încetare a focului. Rusia neagă că ar fi doborît aparatul, în timp ce armata abhază spune că ea este responsabilă. Serghei Bagapş, liderul regiunii separatiste Abhazia, a cerut joi să participe la discuţiile de la ONU în acest dosar: "Discuţiile din cadrul ONU pe tema dronei doborîte la 20 aprilie deasupra Abhaziei, cerute de Georgia, trebuie să aibă loc în prezenţa părţii abhaze. În caz contrar, nu vom avea încredere în anchetă". Ambiţia Georgiei de a adera la NATO, care irită Rusia, joacă un rol esenţial în conflictul care durează de mai multe luni între Tbilisi şi Moscova în jurul celor două teritorii georgiene separatiste, Abhazia şi Osetia de Sud. Rusia reproşează NATO că "destabilizează" Caucazul ajutînd militar Georgia, în timp ce Tbilisi acuză Moscova, care şi-a intensificat cooperarea cu separatiştii, că încearcă să anexeze cele două teritorii.

×
Subiecte în articol: magazin