x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Site-ul Inaltei Curti de Casaţie şi Justiţie a fost spart

Site-ul Inaltei Curti de Casaţie şi Justiţie a fost spart

27 Ian 2008   •   00:00

In încercarea de a afla motivaţia deciziei de menţinere a mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile pentru Cristian Cioacă, acuzat de instigare la comiterea de infracţiuni informatice, reporterii Jurnalul Naţional au intrat pe site-ul oficial al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Au avut surpriza să constate că acest site a fost vizitat şi deturnat ... de hackeri.

In încercarea de a afla motivaţia deciziei de menţinere a mandatului de arestare preventivă pe 29 de zile pentru Cristian Cioacă, acuzat de instigare la comiterea de infracţiuni informatice, reporterii Jurnalul Naţional au intrat pe site-ul oficial al Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Au avut surpriza să constate că acest site a fost vizitat şi deturnat ... de hackeri.


Astfel pagina de start a site-ului Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - www.scj.ro/default.asp - a primit "semnătura" hackerilor - "collaps3 crew ownz u". Doar o avertizare, organizaţia respectivă declarându-se o adeptă a non-violentei, nefiind alterate alte date conţinute de site-ul menţionat.



Aşteptăm cu interes să vedem dacă cel care a comis acestă infracţiune la "nivel inalt" va fi prins şi ce pedeapsa va primi el pentru spargerea unui sistem informatic – infracţiune prevăzută de Legea 161/2003 – adică exact acel act normativ în baza căruia a fost arestat Cristian Cioacă.

 

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al ICCJ, Stelian Bodeanu, nu s-a arătat surprins de atacul asupra site-ului. "Am văzut. Avem un craniu pe el... L-a spart cineva... Nu e prima oară, a mai fost spart şi anul trecut. Aşteptăm până mâine când vin băieţii de la IT să rezolve problema”, ne-a declarat liniştit şi amuzat Bodeanu. Întrebat dacă Înalta Curte va înainta o plângere la poliţie, purtătorul de cuvânt a spus că: "Nu. Oricum n-au ce să le facă. Au mai multe IP-uri şi nu intră din România. S-a făcut plângere şi anul trecut şi nu s-a rezolvat nimic. Oricum, ei intră numai în prima pagină a site-ului. N-au cum să intre în restul. Problema se va rezolva mâine”.

 

 

×
Subiecte în articol: magazin