x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Spania / Seat dă afară cinci mii de angajaţi

Spania / Seat dă afară cinci mii de angajaţi

de Ovidiu Ciutescu    |    16 Dec 2008   •   00:00

Constructorul auto Seat a anunţat vineri că va elimina temporar, în Spania, 5.300 de locuri de muncă în prima jumătate a anului. Constructorul de maşini, arată Agerpres,  îşi va reduce inclusiv producţia ca urmare a scăderii vânzărilor. Maria Antonia Fontiverio, purtător de cuvânt al producătorului auto spaniol, a precizat că producţia va fi oprită în perioada 2 februarie 2008 - 30 iunie 2009.



“Seat va ajusta producţia la fabrica Martorell în prima jumătate a anului viitor din cauza scăderii puternice a pieţelor, în special în Spania”, se arată într-un comunicat al producătorului auto spaniol. Uzina de la Martorell produce toate autovehiculele Seat din Spania. Rivalii Ford şi General Motors au anunţat recent şi ei că îşi vor reduce producţia la uzinele din Spania. Seat ocupă locul cinci în topul celor mai vândute mărci de autovehicule din Spania, potrivit vânzărilor înregistrate de la debutul anului, după Ford, Peugeot, Citroen şi Renault.Odată una din cele mai dinamice economii ale zonei euro, Spania înregistrează de la începutul acestui an o încetinire dramatică a economiei, pe fondul crizei din sectorul imobiliar, a scăderii activităţii industriale şi a diminuării consumului intern. Sectorul auto nu a fost scutit nici el de această scădere, vânzările de autovehicule înregistrând o scădere vertiginoasă.

În primele 11 luni ale anului vânzările Seat au scăzut cu 24 la sută, la aproximativ 97.000 de vehicule. Înmatriculările de autoturisme noi în Europa s-au cifrat în luna noiembrie 2008 la 932.537 unităţi, în scădere cu 25,8 la sută faţă de luna similară din 2007, conform statisticilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, publicate marţi. Înmatriculările în Europa au scăzut pentru a şaptea lună consecutiv, însă, în noiembrie, a fost consemnat cel mai sever recul, pe fondul crizei financiare şi economice. Asemenea scăderi severe au mai fost înregistrate în anii 1993 şi 1999.

×
Subiecte în articol: Spania lumea