x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Speculaţii privind cauzele decesului Patriarhului rus, Aleksei al II-lea

Speculaţii privind cauzele decesului Patriarhului rus, Aleksei al II-lea

05 Dec 2008   •   00:00

O comisie va stabili cauzele decesului Patriarhului rus Aleksei al II-lea, a anunţat vineri Patriarhia, după ce presa rusă a relatat că acesta ar fi fost victima unui accident rutier, relatează AFP.



"O comisie medicală lucrează pentru a stabili cauzele morţii sale", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vladimir Vguilianski, citat de RIA Novosti.

"Comisia îşi va formula concluziile şi noi vi le vom împărtăşi", a adăugat el, refuzând să precizeze la ce oră a decedat Aleksei al II-lea şi cine l-a găsit mort.

Un alt reprezentant al serviciului de presă, Aleksandr Volkov, a dezminţit, la rândul său, zvonurile privind un accident rutier.

"Versiunile publicate de unele instituţii de presă, potrivit cărora Patriarhul ar fi avut un accident rutier nu corespund realităţii", a declarat el, citat de agenţia Interfax.

Potrivit portalul rusesc specializat în probleme religioase, credo.ru, care citează mai multe surse din cadrul Patriarhiei şi al forţelor de ordine, Patriarhul a murit "în urma unui accident rutier".

Aleksei al II-lea a oficiat joi o liturghie într-o biserică a Kremlinului şi, potrivit participanţilor citaţi de credo.ro, era "în formă, comunica şi nu se plângea de probleme de sănătate".

Potrivit surselor din cadrul Patriarhiei citate de credo.ru, accesul la site-ul instituţiei a fost blocat vineri pentru a împiedica publicarea unui comunicat necugetat despre cauzele morţii Patriarhului.

Vladimir Viguilianski a menţionat, la rândul său, existenţa "unui atac informatic", timp de peste două ore, împotriva site-ului oficial al Patriarhiei Moscovei.
Mediafax

×
Subiecte în articol: lumea