x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun STATISTICĂ BRITANICĂ / 31 ianuarie, seara întâlnirilor de amor

STATISTICĂ BRITANICĂ / 31 ianuarie, seara întâlnirilor de amor

de Irina Cristea    |    31 Ian 2009   •   00:00
STATISTICĂ BRITANICĂ / 31 ianuarie, seara întâlnirilor de amor

70 de mii de noi relaţii ar putea fi “fructul” întâlnirilor de amor din această seară. Ianuarie deţine tristul renume de “lună a divorţurilor”, dar, în 2009, ultima seară a acestei luni va fi cea mai plină din an la capitolul primelor întâlniri amoroase, cred statisticienii britanici.



Seara de 31 ianuarie va fi una norocoasă pentru mulţi britanici aflaţi în căutarea sufletului-pereche. Potrivit unui studiu realizat de Parship.co.uk, cele mai multe prime întâlniri din cursul lui 2009 vor avea loc în această seară, scrie The Telegraph. Nu mai puţin de 2,5 milioane de britanici singuri vor împărţi seara în compania unei persoane de sex opus, din aceste “încercări” putând rezulta 70.000 de noi relaţii, estimează statisticienii de la Parship, cel mai mare serviciu online care facilitează întâlniri amoroase, dar susţine că le şi studiază din punct de vedere ştiinţific.

Dacă cifrele avansate de ei se vor confirma sau nu, va fi greu de aflat. Ce e sigur – mulţi britanici ar fi încântaţi să înceapă o nouă relaţie în luna ianuarie. Mai precis, patru din cinci participanţi la sondajul Parship. Jumătate dintre ei îşi doresc o relaţie de durată, 10% caută doar o aventură care să le mai condimenteze singurătatea, iar 5% se declară deschişi oricărui fel de relaţie, numai să găsească pe cineva.

DUPĂ DIVORŢ, DIN NOU “PE PIAŢĂ”

“Rezultatele acestor sondaje sunt în deplină concordanţă cu observaţiile noastre. Ştim că, în luna ianuarie site-urile ce facilitează întâlniri amoroase sunt mai aglomerate decât în orice altă perioadă din an. De asemenea, ştim că spaţiul virtual e pe cale să devină cea mai folosită «unealtă» pentru găsirea unui partener”, a declarat, pentru The Telegraph, psihologul Victoria Lukats. Explicaţia propusă de Lukats este depresia post-sărbători şi presiunea din partea prietenilor sau a familiei.

Trecerea sărbătorilor este şi unul dintre momentele din an în care se intentează cele mai multe acţiuni de divorţ. “Vârful este în cea de-a doua săptămână din ianuarie. Suntem extrem de aglomeraţi atunci. Adesea, sărbătorirea Crăciunului şi a Anului Nou sunt bomboana de pe coliva unei relaţii şubrede, iar mulţi oameni decid să pună punct la scurt timp după aceea”, explică avocatul James Stewart.

×
Subiecte în articol: magazin