x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Telecomanda

Telecomanda

16 Dec 2005   •   00:00
Telecomanda

Marinica din Bailesti vrea sa fie "domn" de oras

DIVERTISMENT / LUNI / 20:30 / ANTENA 1
"Marinica si ai lui", show difuzat de Antena 1, luni, de la ora 20:30, este un concurs trasnit disputat intre membrii familiei lui Marinica: Miluta, Nineta, Gicuta si Milica. Marinica (rol interpretat de actorul Daniel Tudorica) este cel care modereaza acest concurs intre prietenii lui. In editia de luni, olteanul face un anunt de zile mari: vrea sa devina capitalist. El crede ca bucurestenii sunt, de fapt, "capitalistii", si de aceea el doreste sa transforme satul sau natal, Bailesti, in capitala Romaniei. Ca sa intre in pielea orasenilor - "capitalisti", Marinica si ai lui au hotarat sa copieze stilul bucurestenilor, cu precadere felul in care "capitalistii" inteleg bunele maniere. Umorul, veselia si cantecul sunt ingredientele care nu vor lipsi din show-ul "Marinica si ai lui". (C.O.)

Revolutia din ’89, subiect de documentar

DOCUMENTAR / SAMBATA / 20:00 / TVR 1
Sambata, de la ora 20:00, TVR 1 difuzeaza filmul documentar "Videograme dintr-o revolutie". Realizat in 1992 de catre Andrei Ujica si Harun Farocki, filmul este o coplesitoare evocare documentara a Revolutiei din decembrie 1989, reconstituita din fragmente filmate in acele zile fierbinti si din marturiile celor care au participat la evenimente. Realizatorii filmului au reunit aceste documente disparute cu intentia de a reconstitui cronologia vizuala a acelor zile. Scopul a fost de a limpezi suprapunerea imaginilor si de a monta secventele din perspectiva cuiva care s-ar fi putut deplasa de la o camera la alta, ramanand, in acelasi timp, martorul unei singure bobine de pelicula. De la premiera mondiala la Festivalul international de film de la Locarno, in 1992, si pana astazi, "Videograme dintr-o revolutie" a fost proiectat de multe ori in toata lumea si a adunat un numar impresionant de onoruri si de difuzari de televiziune. (C.O.)

Infidelitate sau birocratie pentru un loc de munca

REALITY-SHOW / LUNI / 21:45 / PRIMA TV
Luni seara, Ernest va incerca sa afle daca protagonistul emisiunii "Tradati in dragoste" este sau nu "tradus" de iubita. Nicu are 33 de ani si este dintr-un sat din judetul Teleorman. Barbatul nu este casatorit, dar locuieste impreuna cu partenera sa de un an si jumatate. Cei doi au un copil de un anisor. De la un timp, Nicu spune ca partenera lui isi neglijeaza atat copilul, cat si pe el. Nu se mai ocupa de treburile casnice, asa cum o facea inainte, si lipseste foarte des de acasa. De fiecare data cand pleaca, femeia spune ca trebuie sa mearga la Zimnicea pentru a-si face actele necesare pentru a obtine un loc de munca in Spania. Comportamentul pe care femeia il adopta in ultima perioada i-a dat de gandit lui Nicu. (C.O.)

Dictator la 3 anisori

REALITY-SHOW / DUMINICA / 21:00 / PRIMA TV
Saptamana aceasta, superdadaca de la Prima TV merge la Timisoara. Aici, ea a descoperit in Alexandra, fetita sotilor Angheluta, un mic "dictator". Mama, Gabriela Daniela, are 31 de ani si este casnica, iar tatal, Cosmin, are 32 si este operator linie anvelope. Alexandra are 3 ani si este la gradinita, in grupa mica. Fetita este un copil foarte destept, dar si foarte incapatanat, incercand sa-si impuna punctul de vedere cu fiecare ocazie. Micuta este curioasa, obraznica, santajista si face doar ce vrea ea. Ca sa se impuna, fetita isi loveste parintii, cand si cum are chef, tipa la ei sau plange ore-n sir. Principalele cuvinte din vocabularul ei sunt "acum" si "asta". Daca parintii nu se supun, plange si tipa pana primeste ceea ce vrea. (C.O.)

Ciudateniile lui Britney Spears si visul american

DOCUMENTAR / SAMBATA / 12:15 / PRO CINEMA
Asezonat cu imagini de arhiva, fotografii personale si declaratii in exclusivitate, documentarul "Biografii celebre", difuzat de Pro Cinema, creioneaza portrete complete ale celor care traiesc visul american. Primul episod al documentarului care se va difuza in fiecare sambata de la ora 12:15 o are in prim-plan pe Britney Spears. Printre ciudateniile dezvaluite de documentar: este o mare fana a tricourilor inscriptionate, nu este deloc multumita de cum arata picioarele ei. Inainte de a se lansa in muzica, Britney a lucrat intr-un magazin de cadouri bizare si a fost instructor de aerobic la sala de gimnastica a parintilor sai. (Cristina Ologeanu)

Ce ne facem cu Dracula?

REALITY-SHOW / SAMBATA / 13:00 / TVR CULTURAL
Aceasta este una dintre intrebarile la care emisiunea Geographica va incerca sa gaseasca raspuns, sambata, la TVR Cultural. Fenomenul Dracula i-a prins pe romani intr-o dilema: adevar istoric sau poveste fantezista? Argumente pentru cele doua puncte de vedere diferite vor aduce Constantin Balaceanu-Stolnici, dar si personalitati precum Radu Florescu, Peter Leight (care studiaza fenomenul Dracula din anii ’60) sau Peter McNally. Acestia sustin ideea transformarii acestui mit intr-un agent de turism, intr-un veritabil produs de marketing. (C.O.)

Angelina Jolie, de la A la Z

BIOGRAFIC / DUMINICA / 15:00 / PRO CINEMA
E frumoasa, excentrica, inteligenta si foarte, foarte sexi. Numele ei este Angelina Jolie. Telespectatorii din Romania pot afla totul despre superba diva in editia de duminica a emisiunii Lumea Pro Cinema, difuzata de postul omonim. Desi relatia ei cu Brad Pitt a starnit o serie de controverse, popularitatea celor doi este in continua crestere. Dar si in plan profesional cei doi au "crescut", pentru ca au cate trei nominalizari pentru premiile "People’s Choice". Daca vor castiga, vom afla la 10 ianuarie 2006. (C.O.)
×