x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun The Doors

The Doors

de Alex Revenco    |    21 Apr 2006   •   00:00
The Doors
MUZICA
Pentru a 40-a aniversare, set cu 12 discuri, CD & DVD

Desi aniversarea grupului va fi abia anul viitor, au inceput deja pregatirile pentru finalizarea diferitelor proiecte legate de eveniment. Cei trei supravietuitori (tobosarul John Densmore, chitaristul Robby Krieger si Ray Manzarek - keyboards) pregatesc aparitia unui box set, alte reeditari, o expozitie la Rock and Roll Hall of Fame and Museum, un film documentar, o serie de emisiuni tv intitulate "Six Nights, Six Years, Six Records" etc. Cel mai consistent proiect este setul de 12 discuri, sase CD-uri si sase DVD-uri, ce va iesi pe piata la Rhino Rec in aceasta toamna. Este vorba despre albumele Doors remasterizate plus material bonus audio si sase DVD-uri ce prezinta remixuri ale albumelor de studio in sistem 5.1, plus material bonus video. In ianuarie viitor va aparea si un set de sase discuri de vinil, plus un dublu CD.

RECLAME. "Familia Doors" a hotarat ca, pentru prima oara, muzica grupului va constitui suport sonor in reclame publicitare. "Nu vom fi de accord niciodata ca Doors sa apara in reclame de pasta de dinti sau deodorante. Dar cand vom primi oferte interesante nu vom spune nu", a precizat Densmore. Pana acum muzica Doors a fost prezenta in cateva remarcabile filme ("Apocalypse Now", "Forrest Gump", "Jarhead") si seriale tv ("Alias", "Entourage", "The Simpsons"), dar niciodata in reclame. Pe de alta parte, acelasi Densmore, pentru ca n-a fost inclus in proiect, le-a interzis fostilor colegi (Krieger si Manzarek) sa-si spuna Doors 21st Century.

Discuri pentru PLAYER

First Meeting

"JOY OF LIFE", un excelent album de jazz inregistrat de un supergrup alcatuit din pianistul Petrica Andrei, basistul Decebal Badila si percutionistul Vlad Popescu. In 2004, cei trei s-au intalnit, in aceasta formula, pe scena Festivalului Bucharest Jazz, unde Badila a calcat in premiera, dupa ce s-a stabilit in Germania. Deci Badila, din 1997 membru al Big Bandului SWR din Stuttgart, a avut ocazia sa cante alaturi de Clark Terry, Larry Coryell, Chaka Khan, Temptations, The Supremes, Shirley Bassey si multi altii.

Red Hot Chili Peppers

"STADIUM ARCADIUM" este noul dublu CD, ce va aparea pe piata internationala la 9 mai a.c. Contine 28 de piese noi si este considerat cel mai asteptat disc al acestei primaveri. Plin de energie, pasiune si funked-up rock, albumul demonstreaza, daca mai era cazul, de ce RHCP este unul dintre cele mai indragite grupuri din istorie. Kiedis e de parere ca "Stadium Arcadium" contine "un curent subteran subliminal sugestiv, spiritual vorbind, primelor noastre discuri".

Paul Simon

"SURPRISE", cu o grafica ce aminteste de "Unplugged"-ul grupului Timpuri Noi, va vedea lumina zilei tot la 9 mai si tot la Warner Bros/Wea. Interpret extrem de popular si compozitor prolific, Simon a inregistrat pentru acest album (primul in ultimii sase ani) 11 piese. Dintre acestea, trei sunt compuse impreuna cu Brian Eno (guru al muzicii electronice), restul fiind melodii pop, tipic americane. Dintre titluri: "Once Upon A Time Thre Was An Ocean", "Father And Daughter", "Beautiful".

Mark Knopfler & Emmylou Harris

ALL THE ROADRUNNING contine 12 duete originale, inregistrate pe parcursul a sapte ani, pe care cei doi laureati Grammy (Knopfler la categoria rock, Harris la country) le-au "subtilizat" de pe propriile albume solo. Rezultatul este extraordinar, muzica fiind moderna si diversa: de la country la celtic, balade rock si soul. "Beachcombing" este un cantec despre pierdere, inspirat de uraganul Katrina si de uriasul val tsunami din decembrie 2004.
×
Subiecte în articol: doors