x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun The End of History, berea cu cea mai macabră prezentare

The End of History, berea cu cea mai macabră prezentare

28 Iul 2010   •   00:00
The End of History, berea cu cea mai macabră prezentare

O firma scoţiană a lansat o bere – ediţie limitată - care conţine nu mai puţin de 55% alcool şi care se remarcă şi printr-un mod de servire cel putin bizar: sticlele au fost introduse în interiorul blănurilor argăsite ale unor animale – iepuri, veverite si hermine.



Compania BrewDog a produs numai 12 sticle din berea cu pricina (botezată The End of History) care, puse în vanzare la pretul de 500 lire sterline sticla, s-au vandut în patru ore.

Compania e cunoscuta pentru berile neobişnuite, titrează Sky News, citat de descoperă.ro, cu con'inut alcoolic ridicat, dar şi cu nume provocatoare, pe care le produce. Printre produsele sale se numară două tipuri de bere cu 32% alcool, numite Tactical Nuclear Penguin şi, respectiv, Trashy Blonde.

Criticii consideră că astfel de produse încurajează un consum excesiv de alcool, iar apărătorii drepturilor animalelor au criticat în mod special ultima creaţie - The End of History - pentru a fi adus în scenă animale omorâte, pe post de decor pentru sticle.
Compania BrewDog afirmă însă că doreşte să forţeze limitele, să dea fabricării şi consumului de bere o dimensiune artistică şi să schimbe percepţia consumatorilor în privinţa savurării berii, scoţându-i din banalitate şi asociind fenomenului aspecte provocatoare, inedite, chiar şocante.

×
Subiecte în articol: lumea