x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Thriller 100%

Thriller 100%

de Sebastian S. Eduard    |    13 Ian 2006   •   00:00
Thriller 100%
CARTE
Autorul celebrului "Jurassic Park" revine cu "Frica"

Editura Polirom revine in Colectia Thriller cu un roman de exceptie, "Frica". Autor este nimeni altul decat Michael Crichton, cel care a scris romane dupa care s-au realizat filme celebre ca "Jurassic Park", "Hartuire sexuala" sau "Sfera".

TERORISM INTERNATIONAL. Dupa sfarsitul Razboiului Rece, amenintarea terorismului international nu provoaca suficienta frica. Statul global are nevoie de o catastrofa iminenta pentru a-si controla cetatenii. "Negustorii fricii" au inventat incalzirea globala. Ecoterorismul a intrat in actiune. Si provoaca: furtuni si inundatii, cutremure si tsunami-uri. In toata lumea s-a instaurat climatul fricii. Unde vom ajunge? Publicat in America spre sfarsitul anului 2004, "Frica" a devenit imediat bestseller, cu atat mai mult cu cat contine o uluitoare - si sumbra! - premonitie: imensa tragedie provocata in Asia de sud-est de valurile tsunami. Romanul lui Crichton atinge un subiect "fierbinte" in ultimele decenii: incalzirea globala. Purtandu-si cititorul de pe strazile Parisului pe ghetarii Antarcticii si in exoticele si periculoasele Insule ale lui Solomon, romanul te tine cu sufletul la gura de la prima la ultima pagina, constituindu-se intr-un comentariu incisiv asupra manipularii informatiei astazi.

E o nebunie sa vezi cum un cerebral ca Michael Crichton rupe halci intregi din ideile preconcepute despre incalzirea globala, cu falcile neinduratoare ale unui velociraptor - Entertainment Weekly

CINE ESTE CRICHTON?
"Parintele tehno-thrillerului", Michael Crichton (n. 1942, Chicago) a studiat literatura engleza si antropologia la Harvard. Succesul primului roman, Germenul Andromeda (1969, ecranizat ulterior), il determina sa devina scriitor profesionist. Printre cele mai cunoscute carti: Sfera (1987), Prizonierii timpului (1999), Marele jaf al trenului (1975), Congo (1980), Jurassic Park (1990). Creeaza serialul ER (Spitalul de urgenta), castigand opt Premii Emmy. Romanele sale s-au vandut in peste 150.000.000 de exemplare si au fost traduse in treizeci si sase de limbi.

SEMNALE EDITORIALE

Orasul

Editura Rao. "Acum imi dau seama pentru prima oara - scria William Faulkner unei prietene - ce dar minunat mi-a fost harazit: lipsit de educatie in sens formal, fara a fi nici macar un om cultivat, daramite un literat, am reusit totusi sa fac lucrurile pe care le-am facut. Nu stiu de unde mi se trage. Nu stiu de ce Dumnezeu sau zeii, sau cine-o fi fost, au vrut ca eu sa fiu alesul." Poate cel mai accesibil si mai romantic volum din Trilogia familiei Snopes, "Orasul" urmareste traseul existential ascendent al lui Flem Snopes, simbol faulknerian al aviditatii si spiritului distructiv care a caracterizat sudul Americii in perioada postbelica.

Geniul feminin

Editura Paralela 45. Trilogia despre geniul feminin continua cu Melanie Klein - Nebunia. Julia Kristeva combina ingenios datele biografice ale Melaniei cu teoria psihanalitica la care aceasta a adus o importanta contributie. Intr-o viata agitata, dominata de mama si, mai apoi, de conflictul cu fiica, pe care, la randu-i, a incercat sa o domine, Melanie Klein (1882-1960) a reusit sa marcheze semnificativ evolutia psihanalizei, introducand functia materna in viata psihica a subiectului.

Viseaza androizii oi electrice?

Editura Nemira. Celebrul autor SF, Philip K. Dick, revine cu "Viseaza androizii oi electrice?", romanul care a stat la baza filmului lui Ridley Scott "Blade Runner/ Vanatorul de recompense" (1982). Filmul, cu Harrison Ford in rolul principal, probabil ca l-ati vazut si ati vazut cum si-a inchipuit regizorul universul atat de special al lui Dick. Nu va tenteaza si cartea? Cred ca merita sa incercati

Povesti orientale ca instrumente de psihoterapie

Editura Trei. Nossrat Peseschkian, M.D., specialist in psihiatrie si neurologie, s-a nascut in Persia in 1933. Astazi este cunoscut ca fondator al Psihoterapiei Pozitive, pe baza abordarii transculturale. "Povesti orientale ca instrumente de psihoterapie" - cu 100 de studii de caz pentru educatie si autoajutor - reprezinta o noua abordare care se adreseaza fanteziei si intuitiei si reactiveaza potentialul individual de rezolvare a conflictului.
×