x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Trei români se numără printre cei mai buni pizzaioli din lume

Trei români se numără printre cei mai buni pizzaioli din lume

09 Oct 2015   •   09:40
Trei români se numără printre cei mai buni pizzaioli din lume

Trei pizzaioli români au urcat pe podiumul celei de-a XIV-a ediţii a Cupei Mondiale de Pizza organizată de U.P.T.e.R. (Unione Pizzaiuoli Tradizionali e Ristoratori) în zilele de 5 şi 6 octombrie în localitatea Ciampino (Roma), informează ziarul Emigrantul.

La concurs au participat peste 320 de concurenţi din Italia, Franţa, România, Belgia, Ucraina, Croaţia, Spania, Tunisia, Japonia, Coreea de Sud şi Mexic, care s-au întrecut la mai multe discipline din arta pizzei - de la 'Margherita', 'marinara', 'innovativa', 'calzone doc' la 'fantasia del locale', 'pala', 'teglia', 'desert', sau 'fritta'.

Maestrul pizzaiol Silviu Munteanu, din Focşani, un obişnuit al concursurilor din Italia şi proprietarul unei pizzerii în localitatea Colleferro, a devenit campion mondial la 'pizza fantasia', elevul său Radu Mocanu, din Galaţi, s-a clasat pe locul al doilea la prepararea 'pizzei marinara' , iar Valentin Latu din Târgu Jiu a obţinut locul al şaselea la categoria 'pizza innovativa'.

Toţi concurenţii au declarat că vor să se întoarcă acasă, în România, pentru a face acolo ceea ce au învăţat mai bine, să deschidă pizzerii sau, în cazul maestrului Silviu Munteanu, o şcoală de profil: Pizza Style School.

Preşedintele U.P.T.e.R., Alfredo Folliero, a declarat că tot mai mulţi concurenţi din Europa de Est sunt prezenţi la concursuri şi că nu exclude ca, în viitor, acest concurs să se desfăşoare şi în România. Agerpres

×