x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ucraina: Aderarea la NATO rupe tratatul de prietenie cu Rusia

Ucraina: Aderarea la NATO rupe tratatul de prietenie cu Rusia

de Ovidiu Ciutescu    |    04 Iun 2008   •   00:00
Ucraina: Aderarea la NATO rupe tratatul de prietenie cu Rusia

11:36 • Continuarea eforturilor Ucrainei de a adera la NATO, încinge spiritele la Moscova. Astfel, Duma de Stat rusă i-a propus preşedintelui Dmitri Medvedev şi guvernului să iasă din tratatul de prietenie şi de cooperare cu Ucraina, dacă aceasta va deveni oficial candidată la aderarea la NATO.

Continuarea eforturilor Ucrainei de a adera la NATO, încinge spiritele la Moscova. Astfel, Duma de Stat rusă i-a propus preşedintelui Dmitri Medvedev şi guvernului să iasă din tratatul de prietenie şi de cooperare cu Ucraina, dacă aceasta va deveni oficial candidată la aderarea la NATO.

POZIŢIE. Într-un comunicat de presă, citat de Iterfax, deputaţii ruşi au afirmat: "Dacă Ucraina se alătură Planului de acţiune pentru aderarea la NATO sau întreprinde alte acţiuni în vederea unei aderări la NATO, această acţiune ar trebui considerată o ieşire unilaterală a Ucrainei din Tratatul de prietenie, cooperare şi parteneriat între Rusia şi Ucraina". La summitul de la Bucureşti, din aprilie, NATO a promis ca într-un viitor apropiat să primească Georgia şi Ucraina, dar a decis să nu le acorde la acea dată statutul de candidaţi oficiali la aderare.

×
Subiecte în articol: magazin nato