x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un copil născut fără creier aniversează un an de viaţă!

Un copil născut fără creier aniversează un an de viaţă!

20 Dec 2009   •   00:00
Un copil născut fără creier aniversează un an de viaţă!

Caz incredibil în Statele Unite. Un copil născut fără creier a împlinit un an. Este o afecţiune care ucide, de obicei, în doar câteva zile. Părinţii băiatului spun că este un adevărat miracol. Cu toate acestea, nu reuşesc să îşi stăpânească lacrimile. Sunt conştienţi că, în curând, vor fi nevoiţi să îşi ia rămas bun de la el.



Cu un an în urmă, naşterea lui Nicholas le-a adus părinţilor mai multă tristeţe decât bucurie, scrie antena3.ro. Băiatul a venit pe lume cu o afecţiune genetică foarte rară. După un an, mama povesteşte cât de dificil este să aibă grijă de micul Nicholas: "Nu vede, nu poate vorbi, nu pot să îl alăptez, nu poate să facă toate aceste lucruri. Nu are dinţi cum ar trebui, la vârsta de un an, nu merge de-a buşilea, nu stă în  fund".



Cazul lui Nicholas este însă un miracol. De obicei, copiii cu astfel de afecţiuni nu trăiesc mai mult de câteva zile. El a supravieţuit un an, şi asta fără ajutorul medicilor şi fără să fie conectat la vreun aparat.

Deşi încearcă să nu se gândească la asta, gândul că, într-o bună zi, copilul lor va renunţa să mai lupte, îi copleşeşte pe părinţii lui. "Este greu! Îmi voi îngropa copilul în curând, dar... Este minunat, însă, că a reuşit să ajungă până aici!", spune mama îndurerată. Cu toate acestea, ei încearcă să profite de fiecare moment petrecut alături de băieţel, ca şi cum ar fi ultimul.

×
Subiecte în articol: lumea