x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un englez s-a ales cu un accent irlandez dupa o operatie pe creier

Un englez s-a ales cu un accent irlandez dupa o operatie pe creier

28 Apr 2009   •   00:00

Un bărbat din regiunea Yorkshire a Marii Britanii a început să vorbească, după ce s-a trezit din operaţia pe creier pe care o suferise, cu un puternic accent irlandez, notează The Daily Mail.



Chris Gregory şi-a şocat toţi membrii familiei atunci când, la scurt timp după operaţie, i-a salutat de pe patul de spital interpretând balada irlandeză 'Danny Boy'.

Potrivit martorilor oculari, Gregory ar fi continuat să vorbească timp de circa 30 de minute cu un pronunţat accent irlandez, înainte să-i revină felul său obişnuit de vorbire.

Rudele afirmă că bărbatul nu fusese niciodată în Irlanda şi nici măcar nu are acolo rude îndepărtate. Doamna Gregory declara ulterior că soţul său 'arăta ca un nebun', însă ea era oricum bucuroasă pentru că şi-a revenit
după operaţie.

În opinia medicilor, comportamentul lui Gregory poate fi explicat printr-un sindorm extrem de rar: sindromul accentului străin. Acest fenomen neobişnuit fusese înregistrat pentru prima dată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, la pacienţi cu traumatisme cerebrale.
Agerpres

×
Subiecte în articol: lumea