x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un Stratan, doi Stratani

Un Stratan, doi Stratani

de Cristina Ologeanu    |    04 Aug 2006   •   00:00
Un Stratan, doi Stratani
MUZICA
Cleopatra Stratan este un nume nou pe piata muzicala din Romania. Ea este fiica lui Pavel Stratan, cel care ne-a cucerit cantand "Eu beu" pe graiul sau "moldovinesc de pisti Prut". Dar micuta va demonstra prin primul sau album ("La varsta de 3 ani") si, la 20 august, printr-un spectacol live la Nottara ca nu doar (re)numele tatalui ei este cartea sa de vizita.

DE SUFLET. Dupa ce a lansat trei albume care au inregistrat un record de vanzari la nivel national, Pavel Stratan s-a pus din nou pe treaba. De data aceasta pentru un proiect de suflet, "sange din sangele sau" (ca sa spunem asa): debutul muzical al fiicei sale, Cleopatra, care are numai 3 anisori.

Desi fiica sa ii fredona piesele inca de la varsta de 2 anisori, Pavel se gandea ca inca nu se putea pune problema unei performante scenice a fiicei sale. "In vara anului 2005, pe litoral, la unul dintre concertele mele, dintre spectatori, pe scena a aparut Cleopatra, exprimandu-si dorinta de a canta o piesa", povesteste Pavel despre debutul muzical al Cleopatrei.

Constient ca intre a fredona singurica piesele prin casa si a le canta pe scena e o diferenta foarte mare, Stratan a crezut ca nu este cazul sa urce si fiica lui pe scena. Dar Cleo a cantat. "Cate flori si aplauze am putut strange eu timp de o luna la toate concertele de pe litoral, tot atatea a cules si Cleopatra doar de la o piesa." Pavel nu se teme ca, odata intrata in show-biz, Cleopatra ii va face concurenta. "Noi nu facem parte din familia concurenta, noi doar ne completam unul pe altul." Iar cariera muzicala a fiicei sale, ne asigura Pavel, este abia la inceput "Probabil ca urmatorul album se va numi «La varsta de 4 ani», si in el imi voi permite sa intervin si eu cu vocea."

"Deja stie care e antonimul cuvantului sinonim si poate sa explice la ce varsta a implinit 3 ani" - Pavel Stratan despre talentele ascunse ale fiicei sale

Discuri pentru player

Arctic Monkeys

"WHATEVER PEOPLE SAY I AM, THAT’S WHAT I’M NOT". Excelent album de debut scos de EMI pentru cvartetul din Sheffield, considerat una dintre cele mai talentate formatii din noul val Indie & Brit Rock. De pe acest album au fost extrase doua discuri singles, ambele ajungand nr. 1 in clasamentele din Marea Britanie. Din punct de vedere muzical, Arctic Monkeys continua, in stil personal, ce au facut The Stone Roses si Oasis, mai nou, sau Nirvana, Duran Duran, Police mai inainte.

Billy Idol

"CHARMED LIFE". Este albumul din 1990 reeditat (si remasterizat) de EMI in acest an, cand fanii au trait bucuria intalnirii cu idolul lor la Arenele Romane. Fostul solist vocal al trupei punk Generation X a inregistrat (cu 16 ani in urma) un album cu 11 piese de cinci stele, dintre care stralucesc "Cradle of Love" si "L.A. Woman" (cover dupa Doors). Acestea se numara printre cele mai mari hituri din cariera lui Billy Idol, cantate impreuna cu publicul in toate concertele sale.

Freddie Mercury Tribute

SPECIAL 10-TH ANNIVERSARY EDITION. Dupa 10 ani de la aparitia concertului pe caseta VHS, EMI a realizat un dublu DVD, cu selectiuni din concertul de pe Wembley pe primul disc si un documentar tv, galerie foto si documentare despre Freddie pe al doilea. Din cele 20 de piese ale DVD-ului, se detaseaza "We Will Rock You" (Queen & Axl Rose), "Bohemian Rhapsody" (Queen & Elton John & Axl Rose), "Tie Your Mother Down" (Queen & Joe Elliott & Slash), "I Want it All" (Queen & Roger Daltrey & Tony Iommi), "Crazy Little Thing Called Love" (Queen & Robert Plant).

Simplu

OFICIAL IMI MERGE BINE. Primul volum al trilogiei "Febra Simplu" si primul CD al trupei realizat de Cat Music/ Media Services contine 13 piese si doua remixuri. Pe langa piesa titlu (ajunsa intre timp noul hit al formatiei) este de remarcat amuzantul cover (dupa Holograf) "Banii vorbesc", unde fiecare refren este precedat de expresia "Sa moara mama!". Producatorii muzicali ai acestui disc sunt Marius Moga si Smiley, iar Mihai Coporan si Marius Moga semneaza mixajul si mastering-ul.
×
Subiecte în articol: pavel stratan