x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vantu flutura fara spor preemptiunea lui Nicolau:

Vantu flutura fara spor preemptiunea lui Nicolau:

de Horatiu Sima    |    05 Apr 2008   •   00:00

Drepturile asupra Ligii I sunt ale ANTENEI 1
Redactorul şef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, un ziarist bine informat şi cu greutate în cuvânt, comentează pe blogul său "nebunia” licitaţiei drepturilor de a trasmite meciuri televizate din prima ligă, drepturi câştigate de Antena 1, contra unei sume record de 104 milioane de euro pentru 3 ani.



Drepturile asupra Ligii I sunt ale ANTENEI 1
Redactorul şef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, un ziarist bine informat şi cu greutate în cuvânt, comentează pe blogul său "nebunia” licitaţiei drepturilor de a trasmite meciuri televizate din prima ligă, drepturi câştigate de Antena 1, contra unei sume record de 104 milioane de euro pentru 3 ani. " La ce să se aştepte presa? La un posibil război legal declanşat în curînd de tabăra învinsă, prin firma lui Horaţiu Nicolau. Surse de la Ligă susţin că există un contract în care Telesport are . În interpretarea unor jurişti, printre care şi cel al Ligii, care era să cadă din picioare cînd a descoperit acum două zile clauza, ”, scrie Tolontan .


Ei bine, am adâncit un pic problema şi am aflat că acest lucru nu este posibil decat daca Antena 1 şi firma de cablu RDS-RCS nu achita, conform clauzelor contractuale, o treime din suma pentru care a licitat, până la data de 15 aprilie 2008. Concret, este vorba de 34 de milioane de euro, costul intregral pentru un an al tranzacţiei. În cazul in care, la data respectivă, ele nu pot face dovada că au achitat banii, cei doi asociaţi pierd avansul de zece la sută din valoarea întregii tranzacţii, adică 3,4 milioane de euro, bani pe care i-au dat drept garanţie. În aceste condiţii, licitaţia se va anula şi va fi organizată o alta. Clauza respectivă a fost introdusă expres de Liga Profesionistă de Fotbal deoarece, în timp, a mai fost păcălită la bani. Întâi a fost Giovanni Becali, care a promis că aduce un investitor să preia drepturile Tv pentru o mare sumă de bani, după care s-a retras, fără să poată fi tras la răspundere. Apoi PRO Tv a rămas datoare către ligă. De altfel, postul din Pache Protopopescu, pentru neachitarea datoriilor, a fost exclus de la licitaţia ce a avut loc cu puţină vreme în urmă.

×
Subiecte în articol: magazin