x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vaticanul, acuzat de ipocrizie pentru impunerea unui cod vestimentar prea strict pentru turişti

Vaticanul, acuzat de ipocrizie pentru impunerea unui cod vestimentar prea strict pentru turişti

29 Iul 2010   •   00:00

Vaticanul a fost acuzat de ipocrizie după ce gărzile elveţiene au început să interzică accesul turiştilor îmbrăcaţi lejer în Cetatea Sfântă, informează publicaţia britanică the Telegraph.



Turiştii care s-au simţit neîndreptăţiţi de aceste interdicţii pe timp de vară, cu temperaturi ridicate la Roma, au protestat acuzând Vaticanul de ipocrizie într-o perioadă în care lumea catolică este zguduită de numeroase scandaluri de pedofilie şi homosexualitate în rândul preoţilor, scandaluri ce au răbufnit după zeci de ani de muşamalizare.

În general,scrie Agerpres, turiştii care doresc să viziteze catedrala Sfântul Petru, centrul catolicismului, sunt rugaţi să se îmbrace decent şi modest, însă de la începutul acestei săptămâni gărzile elveţiene au fost chemate să impună aceste reguli pentru tot perimetrul Cetăţii Sfinte, informeaă Agerpres.

Astfel, gărzile îmbrăcate în uniformele tradiţionale şi înarmate cu halebarde, care servesc ca armată personală a papalităţii încă din 1506, au împiedicat accesul în Vatican a bărbaţilor purtând pantaloni scurţi şi a femeilor care purtau fuste scurte şi aveau umerii dezgoliţi. Turiştii care au ţinut neapărat să viziteze Cetatea Sfântă au fost nevoiţi să-şi cumpere pantaloni lungi şi şaluri de la magazinele din apropiere.

"Având în vedere scandalurile în care este implicată Biserica Catolică, ce calitate morală mai are să ne ţină nouă predici cu privire la lipsa de moralitate a unei rochii fără mâneci?', a susţinut o turistă septuagenară, citată de publicaţia britanică.

Acest cod vestimentar strict a început de asemenea să se aplice chiar şi italienilor care doreau să intre în farmacia Vaticanului, în supermarketul sau oficiul poştal al Cetăţii Sfinte.

×
Subiecte în articol: lumea